25n
25N
25N

Igualtat destina 375.000 euros a millorar les condicions sociolaborals de les persones migrants treballadores agrícoles de temporada

Es destinen a cobrir necessitats bàsiques d’allotjament, manutenció i formació de persones migrants treballadores agrícoles

Igualtat destina 375.000 euros a millorar les condicions sociolaborals de les persones migrants treballadores agrícoles de temporada
28/07/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha finançat amb 375.000 euros 4 projectes destinats a millorar les condicions sociolaborals de les persones migrants treballadores agrícoles de temporada i campanya de 2020.

A través d’aquestes subvencions es financen projectes de les organitzacions empresarials agràries que realitzen activitats per a millorar i garantir la integració social de les persones migrants treballadores agrícoles temporeres en el camp valencià, i facilitar-los així l’accés als serveis bàsics.

Per a això, la Generalitat implica les organitzacions agràries empresarials contribuint al finançament de les despeses corrents derivades dels projectes que incloguen actuacions de millora d’aquestes característiques.

Així, a més de les ajudes per a finançar els allotjaments, l’àrea d’acolliment i acompanyament, s’inclou també dotar a aquestes persones de coneixements i habilitats per a millorar les seues condicions sociolaborals.

Concretament s’ha finançat a les entitats la Unió de Llauradors i Ramaders, Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja), Coordinadora d’Agricultors i Ramaders de la Comunitat Valenciana (COAG-CV) i a Joves Agricultors Asaja-Alacant.

Els projectes de millora inclouen activitats d’organització i coordinació de les contractacions i els desplaçaments de les persones treballadores de temporada, amb tasques com a quantificació de les seues necessitats i la gestió de les ofertes i borses d’ocupació, així com les despeses derivades dels controls a allotjaments i la contractació de personal per a l’atenció dels treballadors migrants.

A més, les subvencions d’Igualtat cobreixen activitats de capacitació professional i formació per a emprenedors agrícoles i temporer i habilitació de places d’allotjament que complisquen les condicions exigides legalment.

D’igual forma, se subvencionen accions d’informació a les persones treballadores sobre els seus drets i deures laborals; assessorament jurídic-laboral; formació per a la prevenció de riscos laborals; sensibilització d’empresaris sobre els drets i deures laborals i altres serveis com a economat o transport fins als llocs de treball.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =