25n
25N
25N

Igualtat destina 374.302 euros a programes que fomenten la igualtat i l'associacionisme de dones

Un total de 86 entitats sense ànim de lucre de la Comunitat que desenvolupen aquest tipus de programes i actuacions han rebut ajudes

Igualtat destina 374.302 euros a programes que fomenten la igualtat i l'associacionisme de dones
30/09/2019 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat un total de 374.302 euros per al desenvolupament de programes que fomenten la igualtat i l’associacionisme de dones durant 2019, segons ha informat la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such.

Aquest pressupost ha permés que 86 entitats sense ànim de lucre es beneficien d’aquests programes que tenen com a fi la promoció i foment de la igualtat entre dones i homes i, especialment, visibilitzar a la dona en aquells àmbits de la societat ocupats tradicionalment per homes.

Such ha explicat que aquestes ajudes també serveixen per a subvencionar aquells programes que fomenten l’associacionisme de dones, amb la finalitat de potenciar i enfortir aquest teixit associatiu com a llit per a promoure la participació i la presència de les dones en condicions igualitàries en tots els àmbits de la societat.

Aquestes ajudes, que es van concedir per primera vegada en 2016, s’han anat incrementat tant en pressupost com en nombre d’entitats subvencionades. Respecte a la província de les 86 entitats seleccionades enguany per a rebre aquest tipus de subvenció, 22 corresponen a la província d’Alacant, 16 desenvolupen la seua activitat a Castelló i 48 són de la província de València.

Criteris de valoració

Entre els criteris de valoració de les sol·licituds es té en compte, entre altres qüestions, l’antiguitat de l’entitat, la seua especialització, la presència equilibrada de dones en els òrgans de govern de la mateixa i la contractació de dones que hagen sigut víctimes de violència de gènere, amb diversitat funcional igual o superior al 33% o en risc d’exclusió social.

A més, es valora la possessió d’un certificat o distintiu empresarial en matèria d’igualtat o com a entitat col·laborada en igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Respecte al projecte objecte de finançament, es considera també la qualitat d’aquest, els recursos humans i l’originalitat i viabilitat del projecte, així com les necessitats socials que justifiquen el programa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 5 =