Igualtat desenvolupa un protocol per a detectar situacions de risc i desemparament en la infància i adolescència

Guardar

infancia
infancia

La Conselleria d'Igualtat ha impulsat un protocol dirigit a professionals del sistema de protecció de la infància i adolescència per a la detecció de situacions de risc i desemparament que puguen afectar els menors.

Aquest protocol es desenvoluparà a través d'un conveni entre la Direcció General d'Infància i Adolescència, de Conselleria d'Igualtat, i la Universitat de València (UV), segons ha explicat la secretària autonòmica d'Assistència Primària i Serveis Socials, Helena Ferrando, en un comunicat.

Ferrando ha destacat la importància de donar suport a "activitats d'investigació, divulgació i transferència de coneixement dirigides a millorar l'eficàcia de l'atenció que es presta als xiquets, xiquetes i adolescents protegits o en conflicte amb la llei", i ha afegit que amb aquest protocol es pretén "garantir el seu dret a rebre una atenció de qualitat en els serveis públics".

"Una vegada finalitzat el projecte, que tindrà diverses fases, la Conselleria comptarà amb un sistema únic i objectiu d'avaluació d'aquest tipus de situacions, que afavorirà la implementació de programes adequats a les necessitats de cada situació", ha precisat Ferrando.

La secretària autonòmica ha explicat que aquest instrument d'avaluació l'aplicaran els professionals que treballen amb aquests xiquets, xiquetes i adolescents, "especialment els que ho fan a través dels serveis socials d'atenció primària", que són aquells que es troben als ajuntaments.

Així mateix, la Generalitat ha apuntat que el projecte inclou la posada en marxa d'aquest sistema d'avaluació i la formació de les persones professionals en la utilització d'aquesta eina.

Ferrando ha incidit en la "importància" que la Generalitat es dote d'instruments com aquest protocol, en compliment de la Llei de Drets i Garanties de la Infància i l'Adolescència, que "reconeix el dret dels xiquets, xiquetes i adolescents a rebre una atenció de qualitat en els serveis públics".

En aquest sentit, ha explicat que, des de la Direcció General d'Infància i Adolescència, s'ha considerat la conveniència de "promoure la realització d'activitats d'investigació, divulgació i transferència del coneixement orientades a millorar l'eficàcia de l'atenció que es presta als xiquets, xiquetes i adolescents protegits o en conflicte amb la llei, amb la finalitat de garantir el seu dret a rebre una atenció de qualitat en els serveis públics".

Ferrando ha ressaltat l'avantatge que aquest protocol es vaja a posar en marxa en col·laboració amb la Universitat de València i a través de la càtedra Luis Amigó, que "compta amb una llarga trajectòria en l'atenció a la infància i adolescència en situació de risc".

Destacats