25n
25N
25N

Igualtat convoca subvencions amb càrrec a l'IRPF per valor de 18,14 milions d'euros per a projectes de caràcter social

Igualtat convoca subvencions amb càrrec a l'IRPF per valor de 18,14 milions d'euros per a projectes de caràcter social
30/07/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat les subvencions de 2020 per a finançar els programes de caràcter social per un total de 18.140.000 euros amb càrrec al tram autonòmic de l’assignació tributària del 0,7 per cent de l’impost sobre la renda per a les persones físiques (IRPF) en la Comunitat Valenciana.

La finalitat d’aquestes ajudes és subvencionar programes d’interés general destinats a cobrir les necessitats específiques d’assistència social de les persones en situació de pobresa i exclusió social o que es troben en altres situacions d’especial vulnerabilitat.

Cal recordar que aquestes subvencions van dirigides a les entitats del tercer sector que estiguen legalment constituïdes, sense fins de lucre i que tinguen seu, oficina, delegació permanent o domicili social en la Comunitat Valenciana.

En concret, es finançaran actuacions recollides en 15 eixos diferenciats en dos grups amb un import de 15.440.000 euros, i amb altres 2.700.000 euros es finançarà altres dos eixos per a despeses en equipament i obres.

D’una banda, el grup I comprén els eixos d’actuacions dirigides a col·lectius genèrics. Així, l’eix de treball relatiu a infància i adolescència compta amb un import màxim assignat de 950.000 euros, el de persones joves és de 700.000 euros, i el de persones majors 1,7 milions d’euros.

Per a l’eix d’actuacions amb famílies l’import assignat és de 300.000 euros i el d’igualtat de gènere i promoció dels drets de les dones de 870.000 euros.

El que contempla els programes dirigits a l’emergència social ascendeix a 1.200.000 euros i el d’inclusió social un total de 2.580.000 euros, mentre que l’eix de treball d’igualtat de tracte, no discriminació i prevenció de delictes d’odi compta amb 170.000 euros.

D’altra banda, el grup II comprén els eixos dirigits a col·lectius específics, com el de persones amb diversitat funcional, amb un import assignat de 2.470.000 euros, per al de persones amb drogodependència hi ha 400.000 euros, per al de persones amb VIH-Sida també 400.000, i per a l’eix del poble gitano 700.000 euros.

Així mateix, aquest segon grup contempla també les ajudes dirigides a persones migrants amb 1.440.000 euros, persones sense llar amb un total d’1.140.000 i per a intervenció del voluntariat 420.000 euros.

Quant a les ajudes corresponents als eixos d’equipament i obres, que compten amb 2.700.000 euros, es destinaran a l’adquisició d’equipament de centres i unitats d’atenció dirigit a les persones destinatàries d’aquests programes o mobiliari, maquinària, material informàtic i transport adaptat, entre altres. Així mateix, se subvencionen obres per a nova construcció, reforma i gran reparació d’edificis o terminació d’obres ja iniciades.

Les actuacions objecte d’aquestes subvencions hauran de realitzar-se en la Comunitat Valenciana, ser programes l’àmbit competencial dels quals corresponga a la Generalitat i el pressupost global dels quals contemple almenys 5.000 euros per a programes d’àmbit local, almenys 10.000 euros per a programes d’àmbit provincial, almenys 15.000 euros per a programes d’àmbit de dues províncies i almenys 20.000 euros per a programes d’àmbit autonòmic.

Per a l’adjudicació de les subvencions es tindran en compte criteris de valoració de les entitats, com la seua implantació i aplicació territorial, persones associades i afiliades, especialització, qualitat en la gestió, fons propis, subvencions rebudes i finançament privat, recursos humans, participació social i voluntariat.

També, les clàusules socials sobre contractació específica de col·lectius més vulnerables i l’existència de plans per a la igualtat efectiva de dones i homes.

D’altra banda, els criteris de valoració dels programes tindran en compte l’avaluació de les necessitats socials, la seua incidència en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, els col·lectius als qui van dirigits, contingut, qualitat, pressupost, àmbit d’aplicació i experiència en la gestió de programes socials, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + quinze =