25n
25N
25N

Igualtat concedeix subvencions per valor de tres milions a 53 entitats per a la realització de programes d'inclusió

Igualtat concedeix subvencions per valor de tres milions a 53 entitats per a la realització de programes d'inclusió
07/12/2019 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit subvencions a 53 entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana per a la realització de programes d’inclusió i desenvolupament comunitari en 2019. El muntant total d’aquestes ajudes ascendeix a un total de 2.987.633 euros.

La directora general d’Acció Comunitària i Barris Inclusius, María José Cortell, ha destacat que l’objectiu d’aquestes subvencions és “potenciar la inclusió social de les persones o les famílies que aqueix troben en una situació d’especial vulnerabilitat”, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

D’aquesta manera, segons ha explicat Cortell, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives “fomenta la realització d’activitats que promoguen la inclusió social i la participació dels membres de la comunitat, del veïnat, en l’execució de programes d’acció col·lectiva per a generar solucions a problemes comuns i per a millorar el seu nivell de vida”.

Respecte al desglossament per províncies, la directora ha assenyalat que 25 entitats desenvolupen la seua activitat a València, 17 a Alacant i 11 a Castelló.

Els projectes subvencionats es divideixen en tres modalitats: persones o unitats familiars que es troben en situació de vulnerabilitat, persones o unitats familiars afectades per VIH-SIDA i els destinats al desenvolupament comunitari i foment de l’àmbit relacional.

Dins de la primera categoria, les actuacions van dirigides a l’àmbit residencial (pisos d’acolliment i albergs) i altres mesures per a “combatre la falta de llar i itineraris d’inclusió social”, d’una banda, i a la “cobertura de les necessitats bàsiques, com a neteja personal, alimentació i atenció i done suport soci-sicosanitari”, per una altra.

En aquesta categoria s’han concedit subvencions per valor de prop de dos milions d’euros a un total de 36 entitats, de les quals 19 desenvolupen la seua activitat a València, 12 a Alacant i 5 a Castelló.

La segona modalitat engloba els projectes destinats a persones o unitats familiars afectades per VIH-SIDA, amb “especial atenció als pisos d’acolliment i la cobertura de les necessitats bàsiques”. En aquesta categoria s’han concedit ajudes a 7 entitats: 4 d’Alacant, 2 de Castelló i una de València. El muntant ascendeix a prop de 420.000 euros.

Finalment, la tercera de les modalitats busca el “foment de la participació social i cultural dels col·lectius vulnerables” i la “intervenció sociocomunitària amb aquestes persones per a la prevenció de problemàtiques socials i soci-psicosanitàries”.

Pel que respecta a aquesta categoria, 10 entitats han aconseguit subvencions, de les quals cinc desenvolupen la seua activitat a València, quatre a Castelló i una a Alacant. L’import de les ajudes ascendeix a prop de 600.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − set =