25n
25N
25N

Igualtat concedeix en quatre anys 712 visats de plans d'igualtat i triplica la xifra dels atorgats entre 2008 i 2015

Igualtat concedeix en quatre anys 712 visats de plans d'igualtat i triplica la xifra dels atorgats entre 2008 i 2015
06/03/2021 -

El secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, ha destacat que en els últims quatre anys s’han atorgat un total de 712 visats de plans d’igualtat realitzats per empreses, una dada que “triplica la xifra de concedits entre els anys 2008 i 2015“.

Es tracta d’un increment que, segons el secretari autonòmic, “evidència” el “considerable” impuls a la implementació de plans d’igualtat per part de les empreses amb la introducció de clàusules socials en la contractació de l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic.

En introduir-se com a criteri de valoració que les entitats sol·licitants disposen d’un certificat o distintiu empresarial en matèria d’igualtat, s’ha impulsat a les empreses a la posada en marxa de plans d’igualtat, una cosa que “ha portat aparellat un increment en el nombre de sol·licituds”, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

D’aquesta manera, entre 2016 i 2020, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha rebut un total de 1.292 sol·licituds de visats de Plans d’Igualtat per part de les empreses de la Comunitat, de les quals s’han concedit 712. A més, si s’amplia al període comprés des de 2008 fins a desembre de 2020, el total de sol·licituds presentades aconsegueix les 1.592 i 950 visats concedits.

El secretari autonòmic ha detallat que els plans d’igualtat “contemplen una sèrie de mesures adoptades per una empresa per a aconseguir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes” i a “eliminar la discriminació per raó de sexe”. Aquestes guies les revisa la Generalitat per a atorgar el segell Fent Empresa, ha puntualitzat Igualtat.

“INCENTIVAR A LES EMPRESES”

És una manera, ha assenyalat Sancho, d'”incentivar a les empreses a posar en marxa mesures que corregisquen les desigualtats de gènere, incorporar mesures innovadores per a fer realitat la igualtat en la seua organització, i proporcionar serveis que faciliten la conciliació de vida familiar i laboral del personal al seu servei”.

Pel que respecta al desglossament per províncies, des de 2008 s’han rebut 1.048 sol·licituds de visats de plans d’igualtat a la província de València, de les quals s’han concedit 639. A la província d’Alacant s’han rebut 362 sol·licituds de visats i s’han concedit 213. Finalment, les empreses de la província de Castelló han presentat un total de 182 sol·licituds concedint-se un total de 98 visats.

Per a l’obtenció del visat, els plans d’igualtat presentats han de contenir mesures concretes que afavorisquen la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en les empreses de la Comunitat Valenciana.

Les àrees en l’empresa que s’han de treballar per a elaborar un pla d’igualtat són l’accés a l’ocupació, conciliació, classificació professional, promoció i formació, retribucions, salut laboral, comunicació i llenguatge no sexista.

Una vegada obtingut el visat del pla d’igualtat s’atorga el corresponent segell, d’acord amb l’Ordre 18/2010 de 18 d’agost, que regula la seua utilització per les empreses que hagen obtingut el visat del Pla d’Igualtat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =