25n
25N
25N

Igualtat comparteix amb el Govern central el procés d'elaboració i el contingut més nou de les lleis Trans i LGTBI

Igualtat comparteix amb el Govern central el procés d'elaboració i el contingut més nou de les lleis Trans i LGTBI
28/02/2020 -

El director general d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, s’ha reunit amb la directora general de Diversitat Sexual i LGTBI del Govern central, Boti García, amb la qual ha compartit el procés d’elaboració i el contingut més nou de les lleis Trans i LGTBI que el Consell del Botànic va aprovar la passada legislatura.

De Lamo s’ha reunit a Madrid amb García, que li ha expressat el seu interés a conéixer el procés d’elaboració d’aquestes dues lleis, que han sigut fruit d’un ampli procés participatiu en el qual han intervingut, a més dels diferents departaments del Consell implicats, els partits polítics i representants de la societat civil.

Aquesta àmplia participació, ha explicat, va permetre que totes dues normes a més de ser fruit de l’Acord del Botànic recolliren “el sentiment de les entitats i el consens de l’emergència i la urgència integral en matèria d’identitat trans i en l’àmbit LGTBI”.

La llei Trans

La Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere, coneguda com a llei Trans, va ser la primera elaborada per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives durant la passada legislatura, i es va concebre com una norma per a “ampliar drets a un col·lectiu històricament discriminat sense llevar-li’ls a ningú”.

Aquesta norma, que “se centra en el pla de la inclusió contraposat a un fanatisme que pretén l’exclusió” regula els drets de les persones trans en àmbits tan diversos com l’educatiu, el sanitari, el social o l’administratiu amb la finalitat d’establir un marc normatiu adequat per a garantir el dret a l’autodeterminació de gènere de les persones que manifesten una identitat de gènere sentida diferent de l’assignada en el moment del seu naixement.

Entre les fites de la llei, De Lamo ha destacat la despatologització de la transsexualitat, en la mesura que aquesta ja no es considera com a trastorn, sinó com una expressió més de la diversitat humana.

“La diversitat, l’orientació o l’expressió de gènere no són cap malaltia, sinó la capacitat de l’ésser humà de decidir per si mateix”, ha manifestat.

La llei LGTBI

El director general d’Igualtat en la Diversitat també ha traslladat a García les particularitats de la llei LGTBI. “Una norma que és un dels compromisos adquirits a l’inici de la legislatura del Govern del Botànic i garanteix la llibertat i la igualtat d’unes persones històricament discriminades, repara injustícies, amplia drets i consolida els avanços de la societat”, ha ressaltat.

“Es tracta d’una llei integral, que a més d’ampliar i garantir drets, protegeix a les persones, educa en igualtat, fomenta una societat millor”, ha indicat i ha afegit que també constitueix un instrument per a prevenir agressions i corregir i erradicar qualsevol discriminació per qüestions d’orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar.

La llei valenciana per a la igualtat LGTBI és la primera norma espanyola que dedica un capítol sencer a la situació especial i diversa de les persones amb variacions intersexuals o amb diferències del desenvolupament sexual, i que contempla la posada en marxa de mesures específiques de suport a la visibilitat i la sensibilització social sobre l’existència de cossos no binaris.

El text regula aspectes necessaris per a fer-la efectiva en els diferents àmbits de la societat com ara el social, familiar, educatiu, cultural, sanitari o laboral i de les diverses etapes de la vida, com la infància, la joventut o les persones majors.

A més, la llei realitza un reconeixement al col·lectiu LGTBI i estableix una sèrie de mesures d’aplicació i seguiment de la llei a través de mecanismes de participació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − tres =

bombers
CCCC
Valencia activa