25n
25N
25N

Igualtat llança una campanya de solidaritat cap a les persones amb problemes de salut mental o diversitat funcional

Igualtat llança una campanya de solidaritat cap a les persones amb problemes de salut mental o diversitat funcional
16/04/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha fet una crida “a la solidaritat i a l’empatia” amb les persones que tenen problemes de salut mental o diversitat funcional i les dificultats que tenen per a viure el confinament decretat per l’estat d’alarma a causa de la COVID-19, i ha anunciat el llançament d’un vídeo per a difondre un missatge de sensibilització entre la societat.

La vicepresidenta ha mantingut una reunió per videotelefonada amb representants de les entitats del sector, entre les quals estaven, Associació Ambit, Federació de Salut Mental, Fundació Maides, Fundació Manantial, Fundació SASM Novaedat i Creap, per a presentar-los aquesta iniciativa l’objectiu de la qual és “donar visibilitat” a aquest col·lectiu.

A la reunió també han assistit el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez, i la directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental, Elena Albert.

Oltra ha explicat que aquestes persones “són més vulnerables i poden acusar molt més l’aïllament i la soledat del confinament”, i ha recordat que durant la pandèmia les autoritats sanitàries “permeten a les persones amb diversitat funcional i trastorn mental greu eixir a passejar en companyia i amb precaució”.

La campanya ‘Posa’t en la meua pell’ ha sigut creada per The Serious Agency amb l’objectiu de fer visible l'”estigma” amb el qual viuen les persones amb problemes de salut mental o diversitat funcional, que en moltes ocasions “estan sent insultades quan ixen a passejar al carrer”.

Amb l’eslògan ‘Posa’t en la meua pell’, la campanya “busca l’empatia i la comprensió de la societat amb totes aquestes persones que viuen amb especial dificultat aquests dies de confinament”, ha assenyalat Oltra.

No és la primera vegada que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives llança una campanya per a erradicar l’estigmatització de les persones amb trastorn mental greu, ja que fa dos anys va posar en marxa la campanya ‘Bojos’ per a sensibilitzar i conscienciar a la societat sobre aquest col·lectiu.

Eixa campanya ha servit de base per a crear la que es podrà seguir aquests dies a través de xarxes socials i mitjans tradicionals, i amb la qual es pretén apel·lar a la sensibilitat i l’empatia de la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =

bombers
Valencia activa