25n
25N
25N

Igualtat augmenta un 35% les places residencials per a víctimes de violència masclista

Igualtat augmenta un 35% les places residencials per a víctimes de violència masclista
22/11/2019 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha augmentat en un 35 per cent el nombre de places assistencials dirigides a dones víctimes de violència de gènere, la tracta i en risc d’exclusió social, entre 2015 i 2019.

Així ho ha destacat la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such, qui ha recalcat que des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives “s’ha anat ampliant, millorant i dignificant, de manera progressiva, els centres i habitatges residencials per a dones víctimes, les seues filles i fills”.

En aquest sentit, Such ha assenyalat que, entre altres mesures, la Comunitat Valenciana “compta, per primera vegada, amb recursos específics d’atenció a dones víctimes del tràfic”.

A més, ha indicat la directora, s’ha produït un increment pel que fa a les ajudes per al lloguer social per a dones víctimes de la violència de gènere, “de manera que hem passat de 58 lloguers en 2015 a 321 en 2019, cinc vegades més”.

En aquest sentit, Such ha fet valdre la millora dels recursos assistencials realitzada per la Conselleria des de 2015 amb la finalitat de “prestar una òptima atenció a les dones que són víctimes de la violència de gènere i del tràfic o es troben en una situació d’especial vulnerabilitat i d’exclusió social”.

AMPLIACIÓ DELS RECURSOS

Els Centres d’acolliment especialitzats en víctimes de violència de gènere han incrementat en quatre anys el nombre de places posades a la disposició de les dones víctimes de la violència de gènere que ho necessiten, passant de 98 places en 2015 a les 154 amb les quals compten actualment.

S’ha obert un nou centre d’emergències a València, dotat amb 13 places d’acolliment; i s’ha reconvertit un centre d’acolliment que hi havia a la ciutat, en un segon Centre de Recuperació Integral per a dones víctimes de violència de gènere, dotat amb 30 places.

Així mateix, la Conselleria també ha posat en marxa dos nous centres d’acolliment, dos habitatges tutelats per a les víctimes de tràfic i un habitatge tutelat per a dones víctimes de violència d’especial vulnerabilitat.

D’altra banda, en l’actualitat, la xarxa de recursos de la Conselleria d’Igualtat compta amb 147 places per a dones en situació de risc d’exclusió social i els seus fills i filles menors d’edat.

Del total d’aquestes places, 78 es troben a València, de les quals 52 corresponen a sis habitatges tutelats i 26 a un centre d’acolliment; 49 estan localitzades en tres centres d’acolliment de la província d’Alacant i les 20 restants en dos habitatges tutelats a Castelló.

AUGMENT DE PERSONAL

Una altra de les actuacions específiques que ha dut a terme la Conselleria per a millorar l’assistència de les dones en una situació de risc és el reforç del personal en els diferents centres.

D’aquesta manera, subratlla aquesta font, prop de 43 professionals han reforçat la plantilla dels diferents centres residencials, amb la millora en els equips i la incorporació de noves figures professionals.

Els equips estan conformats per treballadors i treballadores socials; psicòlegs i psicòlogues; psicòlegs i psicòlogues infantils, educadores i educadors socials i infantils; auxiliars; tècnics i tècniques d’integració social, etc.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 4 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020