25n
25N
25N

Igualtat comptarà amb una nova aplicació per a analitzar l'atenció i les consultes de la seua xarxa d'agents

Igualtat comptarà amb una nova aplicació per a analitzar l'atenció i les consultes de la seua xarxa d'agents
14/02/2021 -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació (DGTIC), ha posat en marxa la nova aplicació Xarai per a centralitzar el registre de l’activitat de les i els agents de la Xarxa Valenciana d’Igualtat de la Comunitat Valenciana.

Les persones que treballen per a la Xarxa Valenciana d’Igualtat atenen consultes relatives a la dona i a l’elaboració i implementació de Plans d’Igualtat en entitats, però, també, sobre una temàtica molt diversa, com pot ser la violència de gènere, l’ocupació i l’emprenedoria, la formació, ajudes i recursos, cultura i oci, serveis socials, salut, associacionisme i participació, etc.

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va escometre la passada legislatura una remodelació de la Xarxa, recuperant-la per al públic, de manera que va deixar de ser gestionada per una empresa privada i va passar a estar-ho des dels ajuntaments, que són els que s’encarreguen de la contractació a partir dels fons que arriben des del Consell.

Aquest canvi en el model de gestió, també ha anat acompanyat d’un augment de la Xarxa, que si en 2015 estava composta per una trentena d’agents d’igualtat, ara mateix s’ha incrementat superant el centenar, i s’ha afegit la nova figura de la promotora d’igualtat, que compten amb al voltant de 80 professionals repartides per tota la Comunitat Valenciana.

Disseminats en diferents municipis, de llarg a llarg de la geografia valenciana, fins al moment aquests agents recollien la informació de les consultes en bases de dades independents, que després enviaven a l’Institut Valencià de les Dones. Des d’allí, tota aquesta informació s’importava a una base de dades conjunta per a obtenir les dades globals i analitzar-les.

En col·laboració amb la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, a través de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), s’ha posat en marxa la nova aplicació Xarai, a la disposició de la xarxa d’agents d’Igualtat, amb la finalitat que puguen registrar en un únic sistema d’informació tota l’activitat que realitzen diàriament.

Xarai facilitarà, a més, l’anàlisi estadística de les dades de la seua activitat en la Comunitat Valenciana, ja que fins al moment no existia cap aplicació específica per a aquesta comesa. En el seu primer mes de marxa, Xarai ja ha realitzat més de 300 atencions, oferides tant a la ciutadania com a diferents entitats.

Les i els agents d’Igualtat utilitzaran l’aplicació per a registrar, amb diferents perfils d’accés, tota la informació relativa a les consultes ateses, tant de particulars com d’entitats. Això permetrà obtenir i analitzar estadísticament la informació, de manera individualitzada, atenent diferents criteris, com el temporal o referents a un únic municipi o varis, províncies, mancomunitats, tipus de consulta, temàtica, etc.

La informació recollida serà tractada i analitzada estadísticament pel personal de la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones, la qual cosa ajudarà a conéixer el perfil i necessitats de les persones i entitats ateses en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =