25n
25N
25N

Igualtat amplia enguany en 1.913 places la xarxa de residències de majors públiques de la Comunitat Valenciana

A l’inici de la legislatura, aquesta quantitat era de 10.422 places finançades per la Generalitat

archivo

Igualtat amplia enguany en 1.913 places la xarxa de residències de majors públiques de la Comunitat Valenciana
23/06/2019 -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ampliarà en 1.913 places la xarxa residencial pública per a persones majors aquest 2019, de manera que a la fi d’any es puga comptar amb un total de 13.712 places en diferents centres de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha anunciat la directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercé Martínez, que ha afirmat que, des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, “s’està treballant contínuament en la millora de l’atenció de les persones majors”, ha indicat l’administració en un comunicat.

Martínez ha detallat que el pressupost del seu departament per a 2019 contempla un increment de 40 milions d’euros en la línia de finançament de manteniment de centres residencials, que permetrà aquesta ampliació, gràcies a la qual quan acabe l’any es podrà comptar amb un total de 13.712 places en diferents centres residencials de la Comunitat Valenciana.

A l’inici de la legislatura, aquesta quantitat era de 10.422 places finançades per la Generalitat a través de concerts, subvencions i gestió pública. Amb l’ampliació d’enguany, s’ha produït un increment del 31,5 per cent.

La directora general ha assenyalat que, a més de l’augment de places, s’ha incrementat també el mòdul del seu finançament, que ascendeix de 1.500 a 1.825 euros al mes, com a resultat d’adaptar el preu al nou model residencial i al preu de referència publicat en la Llei de Pressupostos.

UN NOU MODEL RESIDENCIAL

Martínez ha subratllat que durant la passada legislatura la Conselleria va assumir el repte d’abordar un canvi de model en el qual l'”únic interés i el centre de la gestió dels recursos públics siga una atenció de qualitat i la dedicació als residents”, amb l’objectiu d'”humanitzar” els centres residencials per a persones majors, de manera que se semblen “cada vegada més a una llar on les persones usuàries troben un entorn afectiu i familiar”.

En aquest marc, l’ampliació de les places municipals i la col·laboració amb diputacions i ajuntaments va ser una de les actuacions posades en marxa dins del Pla de Reordenació del Sector Residencial per a persones majors de la Comunitat Valenciana, dissenyat amb l’objectiu de reformar el sector “ateses les necessitats de les persones usuàries, la qualitat i calidesa del servei i garantint unes condicions laborals dignes per als professionals dels centres”.

Així, el nombre de places municipals concertades amb la Generalitat s’ha duplicat en quatre anys, de manera que ha passat de 883 places per a persones majors en situació de dependència en centres gestionats per entitats locals a les 1.600 actuals que reben finançament per part d’Igualtat.

Una altra de les novetats ha sigut la substitució de les subvencions a places d’entitats sense ànim de lucre pel concert social posat en marxa per la Conselleria l’any passat amb centres de diversitat funcional i que enguany s’ha ampliat a les places per a persones majors. Durant enguany, s’estableix el concert amb 1.636 places pertanyents a centres d’entitats, 148 places més que en 2018.

A aquestes places cal sumar les 3.876 places en centres propis de la Generalitat i les 6.600 d’accessibilitat social. Totes elles sumen una oferta total de 13.712 places públiques per a les persones majors en situació de dependència en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020