25n
25N
25N

Igualtat amplia a caps de setmana i festius el servei de 'Menjar a Casa' per a persones majors

Igualtat amplia a caps de setmana i festius el servei de 'Menjar a Casa' per a persones majors
07/04/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha decidit ampliar als caps de setmana i festius el servei de ‘Menjar a Casa’ que, actualment, atén 3.125 persones majors i que en aquesta situació d’emergència sanitària per Covid-19 “es troben en una situació de major vulnerabilitat”.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. D’aquesta manera, el servei que, fins al moment, cobria els menjars de dilluns a divendres, “s’oferirà els set dies de la setmana de manera ininterrompuda”, amb l’objectiu que les persones majors que no poden eixir al carrer a causa de les mesures de confinament decretades pel coronavirus i que no compten amb mitjans de suport, “puguen cobrir les seues necessitats alimentàries de manera nutritiva i saludable”, ha afegit la vicepresidenta.

Aquesta ampliació del servei, puntualitza, “no suposarà cap cost per als usuaris i usuàries, ja que serà la Conselleria d’Igualtat “qui es faça càrrec del 100% dels menús del cap de setmana”, amb una partida destinada per a això de 160.572 euros”. A més, i com a mesura de millora nutricional, s’han augmentat en els menús les racions de fruita i de lactis.

Oltra ha destacat “el compromís del seu departament amb les persones més vulnerables i que més estan patint aquesta situació d’emergència sanitària, amb una ampliació dels serveis que prestem per a evitar que el tancament dels centres puga suposar un minvament en la seua salut”.

Per províncies, 2.006 persones beneficiàries de ‘Menjar a Casa’ resideixen en la de València; 781 en la d’Alacant i 338 a la província de Castelló.

El programa ‘Menjar a Casa’ està dirigit a millorar la nutrició de les persones majors, per entendre que una alimentació adequada contribueix de manera decisiva a la salut, benestar i qualitat de vida de totes les persones i, especialment, de les majors.

TRES OBJECTIUS

Des de la Generalitat recalquen que el programa compleix “tres objectius, ja que es millora la mateixa alimentació de les persones majors en oferir-los una dieta sana i equilibrada; es redueix el problema de la soledat, ja que tenen cada dia a una persona que els porta el menjar i conversa amb ells; i es dóna un respir als familiars que, habitualment, s’encarreguen de la cura de la persona major”.

Els usuaris i usuàries poden acollir-se a qualsevol de les dietes que se’ls ofereix: dieta saludable o normal, dieta de règim, dieta diabètica o dieta de fàcil masticació, ja que el menú varia en funció de les necessitats de cada persona i les indicacions del personal mèdic.

El lliurament del menjar es realitza des de les huit del matí fins a les dues de la vesprada. En cas que l’usuari s’absente temporalment del seu domicili, el lliurament també pot efectuar-se en un altre diferent fixat de manera prèvia, sempre que siga un domicili pròxim al principal.

Els requisits per a sol·licitar el servei són tindre 65 anys o més; tindre autonomia per a la preparació o ingesta dels aliments servits, o bé aportar el compromís de familiars o de l’entitat local que es responsabilitzen d’aquesta tasca; estar empadronat en algun dels ajuntaments que participen en el programa i precisar el servei, acreditat mitjançant informe mèdic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − deu =