25n
25N
25N

Igualtat activa la campanya contra el fred 2020 dirigida a persones sense llar

Igualtat activa la campanya contra el fred 2020 dirigida a persones sense llar
20/01/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha activat la campanya contra el fred que inclou recomanacions per a atendre persones sense llar, amb l’objectiu de proporcionar-los una cobertura integral davant les baixes temperatures que s’estan registrant en la Comunitat Valenciana.

El protocol, elaborat des de la Direcció General d’Acció Comunitària i Barris Inclusius en col·laboració amb l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, ja s’ha remés als ajuntaments i a les entitats del tercer sector que gestionen els albergs, com a competents en la matèria, informant-los d’aquest protocol i sol·licitant la seua col·laboració.

Segons ha explicat en un comunicat la directora general d’Acció Comunitària i Barris Inclusius, María José Cortell, la finalitat és “treballar junts” per a proporcionar “una atenció integral a aquelles persones que, per circumstàncies diverses, no accedeixen als recursos estables que hi ha disponibles per a aquest col·lectiu” i que “cap persona sense sostre de la Comunitat Valenciana es quede sense rebre l’atenció necessària”.

Aquest protocol, que compta també amb la col·laboració d’Emergències, recull una sèrie de recomanacions, com que es constituïsca en cada ajuntament un dispositiu de recollida, atenció i informació a les persones sense sostre.

Aquest equip “serà el responsable de controlar si alguna persona sense sostre està dormint al carrer i comprovar si segueix ací perquè no se l’ha informat dels recursos municipals o d’entitats que compten amb recursos per a poder acollir-los a la nit”, ha explicat Cortell.

La directora general ha indicat que, al marge d’aquestes infraestructures, els dies d’especial fred des de Vicepresidència s’instrueix a tots els municipis perquè habiliten llocs que puguen utilitzar-se com a “albergs de baixa exigència, o simplement com a lloc habitacional”.

En aquest sentit, es proposa que aquests llocs puguen ser pensions, albergs, pavellons esportius, col·legis, centres de dia, menjadors, boques de metre, estacions d’autobusos o qualsevol centre que el municipi tinga.

OBERTURA DE MENJADORS

Així mateix, en els dies de molt de fred la Conselleria d’Igualtat recomana que estiguen oberts els menjadors, especialment si plou, i també suggereix la possibilitat d’instal·lar llavadores i assecadores en tots els recursos.

Encara que l’atenció a les persones sense llar i les accions municipals necessàries per a atendre’ls són una competència municipal, María José Cortell ha insistit que els poders públics “hem de vetlar perquè totes les persones que estiguen vivint en la Comunitat Valenciana tinguen les seues necessitats cobertes”.

Amb aquesta iniciativa, la Generalitat també pretén coordinar la xarxa pública i la iniciativa social i “sensibilitzar” als Ajuntaments perquè tinguen una intervenció municipal i, al mateix temps, fomentar programes específics amb persones sense llar en cadascun dels municipis i l’accés als recursos estables d’atenció municipals.

Paral·lelament, es vol fomentar la intervenció des de les entitats i també incrementar la intervenció de carrer en tots els municipis de la Comunitat Valenciana.

La Direcció General d’Acció Comunitària i Barris Inclusius és la responsable de coordinar el programa i per això mantindrà comunicació amb els ajuntaments més grans de la Comunitat Valenciana i amb les entitats subvencionades amb programes d’acolliment i allotjament i manutenció.

Des de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències s’està fent seguiment de tots els butlletins meteorològics remesos per Aemet i enviant també als municipis afectats per preemergències els avisos corresponents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus