25n
25N
25N

Igualtat destina 400.000 euros a promoure la presència de les dones "en tots els àmbits de la societat"

Igualtat destina 400.000 euros a promoure la presència de les dones "en tots els àmbits de la societat"
08/03/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà en 2020 un total de 400.000 euros “per a promoure la participació i la presència de les dones en condicions igualitàries en tots els àmbits de la societat, visibilitzar-les i potenciar el teixit associatiu de dones”, ha explicat la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such.

Així, la Conselleria subvenciona programes d’entitats que fomenten la igualtat entre dones i homes així com l’associacionisme de dones en la Comunitat Valenciana mitjançant una convocatòria publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La directora general ha recordat que aquestes ajudes “es van convocar per primera vegada l’any 2016” i suposen un exemple més del “compromís del Consell del Botànic en la lluita per la igualtat entre homes i dones”.

Les ajudes estan dirigides als programes que fomenten l’associacionisme de dones i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, amb la finalitat, entre altres, de potenciar i enfortir el teixit associatiu “com a via per a promoure la participació i presència de les dones en condicions igualitàries en tots els àmbits de la societat” ha detallat María Such.

Poden ser beneficiàries de les subvencions qualsevol associació que acredite que, almenys, el 90 per cent de les persones associades són dones, o aquelles entitats sense ànim de lucre que tinguen entre les seues finalitats la promoció de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Entre els criteris de valoració de les sol·licituds es té en compte l’antiguitat de l’entitat, la seua especialització, la presència equilibrada de dones en els òrgans de govern de la mateixa i la contractació de dones víctimes de violència de gènere, amb diversitat funcional igual o superior al 33 per cent o en risc d’exclusió.

A més, es valora la possessió d’un certificat o distintiu empresarial en matèria d’igualtat o com a entitat col·laborada en igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Respecte a la qualitat del projecte objecte de finançament es tenen en compte els recursos humans i l’originalitat i viabilitat del projecte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =