25n
25N
25N

Igualtat destina 21 milions en accions del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, un 3,4% més que en 2019

Igualtat destina 21 milions en accions del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, un 3,4% més que en 2019
07/03/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà durant aquest exercici un pressupost de 21.045.000 euros per a finançar les mesures incloses en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, la qual cosa suposa un 3,4% més que la xifra destinada en 2019.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que el Consell “fa de la igualtat de gènere una bandera, que té el seu reflex en el pressupost creixent que, exercici a exercici, es destina a aquestes polítiques des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives”, segons ha indicat l’administració en un comunicat.

En aquest sentit, ha remarcat que per a poder avançar “cap a una societat basada en la igualtat entre dones i homes, la llibertat i la cultura de la no-violència, és necessari incrementar els mitjans per a atendre les dones que són víctimes de la violència masclista, una xacra que ens afecta com a societat en el seu conjunt, en la lluita en la qual estem implicats tots i totes”.

“Per això, en 2020 hem augmentat la dotació per a complir les mesures incloses dins del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista en les línies de centres, serveis, programes i ajudes directes a les dones víctimes”, ha explicat.

Així mateix, la vicepresidenta ha recalcat que el “compromís real” de la Generalitat amb aquest Pacte, “va més enllà de l’acord signat fa ara poc més de dos anys”. “De fet, si tenim en compte que la previsió anual per al seu compliment era de 12 milions d’euros, podem dir que en 2020 dedicarem un 75% més”, ha afegit.

SUPORT Als CENTRES, SERVEIS I AJUDES DIRECTES

Del pressupost global previst per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a la lluita contra la violència cap a les dones, prop de 5,3 milions es destinaran al manteniment del treball desenvolupat als Centres Dona 24 Hores Comunitat Valenciana i 2,8 milions d’euros a l’atenció integral àmbit rural i interior.

Així mateix, s’aportaran quasi 3,2 milions d’euros a la gestió dels quatre Centres de Recuperació Integral (CRI) amb els quals compta la Conselleria a Alacant, Castelló i València; 1,17 milions d’euros són per a la gestió dels Centres d’Emergències de València i Gandia, i 818.403 euros és el pressupost previst per als habitatges tutelats existents a València i Dénia.

Una altra partida destacada és la prevista per a la Xarxa Valenciana d’Igualtat (quasi 2 milions d’euros); la línia d’ajudes directes per a atenció a dones víctimes de violència de gènere, amb un milió d’euros, i la línia d’acció concertada de centres d’exclusió i violència de gènere amb 1.085.0000 euros pressupostats.

Així mateix, els pressupostos de la Generalitat contemplen 900.000 per a dotar el Fons d’emergències contra la violència sobre les dones o els 775.000 euros amb els quals compta el pròxim exercici com a Fons d’indemnització per mort, gran invalidesa i incapacitat permanent.

La resta del pressupost es reparteix entre diferents mesures dirigides al foment de la igualtat i de l’associacionisme de les dones, la col·laboració amb altres institucions en la lluita contra la violència masclista a través de diferents accions o l’organització de jornades, tallers i accions per a educar en la justícia igualitària, prevenir la violència i impulsar la igualtat.

COMPLIMENT DEL PACTE

La vicepresidenta ha incidit en el “paper destacat que el Pacte valencià signat en 2017 està tenint en la lluita contra la violència de gènere i la defensa dels drets de les dones, i especialment el consens aconseguit per la gran majoria de la societat sobre la necessitat de lluitar contra el masclisme, atendre les víctimes i treballar junts i juntes cap a una societat més igualitària”.

“De fet -ha indicat- en aquests moments disposa de 1.031 adhesions d’entitats i 12.133 de particulars”.

Oltra ha subratllat que el Pacte “és un document obert, en constant canvi que marca les línies, les estratègies i els objectius” i que en poc més de dos anys “ja estan executades o en execució el 82% que es recullen en ell”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

caixaontinyent
ruta massamagrell
Informacion coronavirus