25n
25N
25N

L'empresa valenciana Igenomix llança "el primer test PCR de saliva que es fa a casa"

L'empresa valenciana Igenomix llança "el primer test PCR de saliva que es fa a casa"
13/10/2020 -

Igenomix llança “el primer test PCR de saliva per a la detecció de la Covid-19”, l’objectiu de la qual és “facilitar l’extracció al ciutadà que, a partir d’ara, podrà recollir la seua pròpia mostra ell mateix, còmodament des de casa, i previndre així els riscos associats als desplaçaments”.

“Aquest test està destinat a la detecció qualitativa de l’àcid nucleic del SARS-CoV-2 en mostres del tracte respiratori superior. És una prova PCR que pot ser recollida fàcilment pel propi pacient, depositant una mica de saliva en un recipient que li facilitem quan rep la caixa amb el test en el seu domicili”, explica, en un comunicat, el director de Màrqueting d’Igenomix, Gonzalo Echavarría.

Des de la signatura valenciana recalquen que a partir d’ara “no serà necessari desplaçar-se a un centre mèdic o d’extracció per a sotmetre’s a una PCR que confirme o descarte la infecció per Covid-19”. El nou test d’Igenomix se sol·licita per internet i es recepciona “en molt poques hores en el domicili”, afigen.

La caixa conté les instruccions de recollida i un xicotet recipient on el pacient pot depositar la saliva, després d’haver guardat un ‘microdejú’ de 30 minuts.

Segellat el recipient on s’ha depositat la saliva i introduït de nou en la caixa, la prova està llesta per a ser recollida per un missatger d’Igenomix, que s’encarrega de portar-la al laboratori central per al seu processament.

RESULTATS EN 24 HORES

“Els resultats d’aquest nou test PCR COVID19 en saliva, estaran disponibles en 24 hores, a partir de la recepció de la mostra en els nostres laboratoris. El pacient rebrà llavors un correu electrònic amb el resultat del seu test”, conclou Echavarría.

La biotecnològica valenciana ha processat més de 120.000 test des de l’inici de la pandèmia. Una de les “preocupacions” d’Igenomix és poder oferir una “major accessibilitat a aquesta mena de test”. En aquest sentit, des de la companyia s’han posat en marxa diferents iniciatives com la del ‘drive thru’, que ofereix als usuaris testar-se sense baixar del cotxe en alguns pàrquings de grans ciutats del món.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =

bombers
Valencia activa