25n
25N
25N

L'oblidat IES Nou Patraix a l'espera de l'assignació pressupostària per a la seua construcció

”Van plantar dos cartells anunciant les obres del nou institut de Patraix, i ací es van quedar”

L'oblidat IES Nou Patraix a l'espera de l'assignació pressupostària per a la seua construcció
25/02/2019 -

El barri de Patraix està a l’espera que es concedisca l’assignació pressupostària per a continuar avançant en els tràmits necessaris per a començar amb la construcció de l’IES Nou Patraix. L’Ajuntament de València es va comprometre, a través del Pla Edificant, a construir aquest centre escolar que, a més d’oferir als alumnes un espai educatiu de qualitat, allunyats dels barracons, també contribuirà a descongestionar altres instituts com l’IES Juan de Garay.

D’aquesta manera, el futur institut d’educació secundària ocuparà una parcel·la de 10.365 metres quadrats, situat entre el CEIP Eliseu Vidal i l’avinguda Tres Cruces que, en un primer moment, va ser aprovat, per l’anterior Govern Valencià, perquè s’adjudicara a empreses privades i es construïra un col·legi a canvi de 75 anys de concert.

València Extra ha parlat amb el president de l’Associació Veïnal de Patraix, Toni Pla, que ha posat l’accent que es tracta d'”una reivindicació històrica, en el qual diferents col·lectius han conjuminat esforços perquè es construïra un institut nou, que permeta deixar arrere els horaris de vesprada, que l’IES Juan de Garay va haver d’implantar per a poder acollir a tot l’alumnat, i que ha quedat demostrat que no són per a res efectius”.

Així mateix, ha explicat que “aquesta reivindicació, que va nàixer del moviment veïnal i de les AMPAS, demostra que quan es conjuminen esforços, al final, més tard o més prompte, tot s’aconsegueix”, i ha afegit que “el projecte del nou institut de Patraix ja ens el van presentar en l’època de Camps. Van plantar dos cartells que anunciaven l’imminent començament de les obres, i ací s’han quedat. Ens van vendre fum. Però, bo, eixos cartells també van ser la inspiració per a començar a reivindicar i, fins i tot, cada any, ens reunim ací per a celebrar l’aniversari del cartell amb una festa”.

Ara, a l’espera d’eixa assignació pressupostària, Toni Pla confessa que se senten “orgullosos”. Així i tot, “continuarem reivindicant fins que vegem oberta la porta del nou institut”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + dotze =

Informacion coronavirus