25n
Orgull
Orgull

L'IES La Moreria de Mislata celebra la seua setmana cultural

L’institut convida a diverses ONG’s per a presentar els seus projectes a l’alumnat

L'IES La Moreria de Mislata celebra la seua setmana cultural
16/04/2019 -

Com cada any, els professors i alumnes de l’IES La Moreria de Mislata estan celebrant la seua tradicional setmana cultural, ocupant com sempre els tres dies lectius previs a la Setmana Santa. Tota la programació, elaborada de manera conjunta entre estudiants, professors i l’AMPA, gira sempre entorn d’un eix comú, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i en aquesta edició en concret es treballa el tema de la pau.

El pati del col·legi és l’escenari de les múltiples activitats, com a tornejos esportius, tallers de manualitats, un taller per a fer-se tatuatges de henna, un taller d’Apps i diferents jocs de taula. A més, els i les joves de la Moreria també han pogut realitzar una gimcana fotogràfica, participar en un concurs de pastissos o en un taller de muixerangues, intentar resoldre els enigmes en una Fuita Room o jugar al geocatching, una activitat que consisteix a amagar i trobar tresors amb ajuda d’un GPS.

Però sens dubte, les activitats centrals de les jornades són aquelles en les quals participa també la societat civil, a través de diferents associacions i col·lectius que són convidats per l’equip directiu del centre, que encapçala Luis Muedra. Així, durant la programació d’enguany, diverses ONG’s han entrat a les aules per a treballar diferents projectes d’educació en valors amb els joves estudiants, a més de donar-los a conéixer els seus principals eixos d’actuació. Alguns d’aqueixos col·lectius convidats han sigut Jarit, CEAR, SEU Birdlife, Save The Children, Moviment per la Pau o Justícia Alimentària.

Precisament, un dels tallers que ha tingut major repercussió ha sigut el denominat ‘Biblioteca Humana’, realitzat per l’ONG Jarit, col·lectiu que treballa amb persones immigrants en les societats d’acolliment i cerca promoure una societat intercultural i construir actituds solidàries i obertes. Gràcies a aquesta activitat, els alumnes i alumnes han pogut preguntar directament a persones immigrants, escoltar les seues pròpies experiències, saber com se senten i quins són els seus desitjos.

Els alumnes i alumnes participen molt activament en totes les activitats programades en aquestes jornades, ja que ells mateixos trien juntament amb el professorat del centre moltes de les propostes. En definitiva, una setmana molt completa i esperada per tota la comunitat educativa on gaudir i aprendre d’una forma relaxada, divertida i solidària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − dos =