caixa popular

L'alumnat de l'IES 25 d'Abril d'Alfafar finalitza el projecte "Recrea"

L'alumnat de l'IES 25 d'Abril d'Alfafar finalitza el projecte "Recrea"
28/03/2018 -

Des de l’àrea d’Educació, en col·laboració amb l’alumnat d’entre 14 i 17 anys de l’IES 25 d’Abril d’Alfafar, s’han exposat els resultats extrets del treball desenvolupat en els últims mesos del projecte “Recrea la teua ciutat educadora”.

Aquest projecte va començar a treballar-se amb les i els joves de l’Institut d’Educació Secundària, en el mes de gener amb l’objectiu d’implicar a la població més jove en els projectes del municipi, per a imaginar i crear la ciutat educadora del futur. Després d’una primera fase on es van detectar necessitats per part d’aquest sector de la població, va haver-hi una segona fase, on es van posar en comú les conclusions extretes i accions a promoure.

Gràcies a aquest treball realitzat de forma conjunta, s’han desenvolupat habilitats i eines de treball per a arribar a una decisió grupal a través del diàleg i la cooperació de les persones implicades, d’una manera democràtica i participativa. Així, aquests alumnes i alumnes, han adquirit interés pel qual ocorre en el municipi i implicació en la societat d’Alfafar.

D’aquesta manera s’ha aconseguit que la joventut forme part del motor de canvi, a través de les diferents propostes sorgides d’aquests dos mesos de treball. Aquestes han sigut exposades a l’Alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, la regidora d’Educació, Dolores Monmeneu, la sotsdirectora del centre educatiu, Beatriz Cendrers i la tècnica municipal d’Educació. Ara, l’Equip de Govern està estudiant les propostes exposades per a poder dur-les a terme dins de la mesura del possible.

Entre les propostes es troben; millores en les zones verdes, sancionant a les persones que no respecten les mateixes i aconseguint que estiguen més netes. Fomentar per part de l’administració l’associacionisme a través d’assemblees efectives en el carrer o espais públics. O millorar el transport públic amb més freqüència d’autobusos i millors preus per a les i els joves. També s’ha mostrat interés per part de l’alumnat en la música, proposant música alternativa a la comercial quan hi ha esdeveniments en el municipi, a més de fomentar la igualtat i la diversitat.

Gràcies a aquesta iniciativa desenvolupada per l’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua regidoria d’Educació, i de Ciutats Educadores, s’està gestionant com incloure les propostes que han desenvolupat les i els joves del municipi.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris