25n
Orgull
Orgull

Identifiquen a 20 joves per actes vandàlics en instal·lacions de prevenció d'incendis d'Alcoi

Identifiquen a 20 joves per actes vandàlics en instal·lacions de prevenció d'incendis d'Alcoi
23/08/2019 -

Agents de la Policia Local d’Alcoi han identificat a una vintena de joves com a presumptes autors d’actes vandàlics en les instal·lacions per a la prevenció d’incendis forestals en el Mas de Gormaget, amb el trencament de les tanques de seguretat, trencament de cadenats, teules i llançament d’objectes a la bassa.

El Departament d’Emergències i Protecció Civil, al costat del Departament de Medi Ambient, han adequat un espai per a la prevenció d’incendis forestals en el Mas de Gormaget. Els treballs han consistit en una zona amb una helisuperfície, diversos punts de presa d’aigua per a vehicles de bombers i una bassa adequada per a captació d’aigua amb helicòpter per a l’extinció d’incendis, ha assenyalat l’Ajuntament de la localitat en un comunicat.

Durant l’estiu, es van detectar actes vandàlics en aquestes instal·lacions amb el trencament de les tanques de seguretat, trencament de cadenats, teules i llançament d’objectes a la bassa, dels quals es va donar part a les autoritats pertinents perquè es fera la conseqüent investigació.

Els agents han identificat als presumptes autors. Es tractaria d’una vintena de joves als quals s’ha obert un expedient sancionador per incompliment de l’Ordenança Municipal d’Higiene Urbana. Aquest incompliment està sancionat com a falta greu, per la qual cosa pot suposar una sanció de 750 i 1.500 euros.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, ha destacat que aquests actes de vandalisme “no solament afecten els béns que s’han de reparar, i que hem de pagar entre tots, sinó que també posen en perill la integritat dels causants”.

“No podem oblidar que aquest tipus d’instal·lacions són utilitzades pels mitjans d’extinció i, per tant, que no estiguen en condicions també pot afectar el nostre entorn i a la seguretat de tots en el cas que hi haja un incendi forestal. Apel·lem al civisme i demanem la col·laboració de totes i tots, perquè aquests actes no es repetisquen”, ha subratllat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =