caixa popular

La Plataforma d'Afectades per iDental asseguren que sí que hi ha casos d'Hepatitis B

La plataforma ha convocat una manifestació enfront de les portes de la Conselleria de Sanitat

La Plataforma d'Afectades per iDental asseguren que sí que hi ha casos d'Hepatitis B
31/07/2018 -

Fa unes setmanes saltaven totes les alarmes, després de la denúncia contra les famoses clíniques d’iDental. Unes inspeccions realitzades en la clínica del carrer Mariano Cuber de València, i una altra situada en la localitat d’Alfafar treien a la llum irregularitats, com la falta d’esterilització de l’instrumental i l’ús de material no homologat i caducat, que podien desembocar en afeccions en la salut per als pacients tractats en aquestes clíniques dentals.

En el seu moment, la Generalitat Valenciana va informar que s’obriria un expedient sancionador a aquestes clíniques d’iDental, alhora que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, s’apressava a afirmar que no es tenia constància ‘que hi haja algun cas de contagi d’hepatitis en les clíniques iDental’. No obstant això, des de la Plataforma d’Afectades per iDental de València han mostrat la seua disconformitat tant per l’actuació de la Conselleria, com per les paraules de Barceló.

I és que, a través d’un comunicat, aquesta plataforma ha assegurat que pocs dies després de les declaracions de la consellera de Sanitat desmentint casos d’infecció d’Hepatitis B, van presentar ‘dues analítiques d’afectades que indicaven aquestes infeccions’. Així mateix, han afegit que ‘des de llavors, no s’ha tornat a tenir notícies d’Ana Barceló, ni hi ha hagut pronunciaments de Sanitat sobre el tema d’iDental’.

Així, i davant ‘l’absència d’informació sobre les solucions promeses’, la plataforma ha convocat hui, 31 de juliol, a les 11.00 hores, una manifestació enfront de les portes de la Conselleria de Sanitat. I és que, pel que sembla, mentre en altres comunitats autònomes ‘la policia ja ha confiscat els historials mèdics, ací no s’ha avançat res. No hem rebut ni una crida ni un correu de la Conselleria. Ara, se’n van de vacances, i la sensació que ens queda és que han passat de nosaltres olímpicament’.

El passat 11 de juliol, la Plataforma d’Afectades per iDental es reunia amb la consellera de Sanitat, on els van prometre que parlarien amb fiscalia per a recuperar els historials dels pacients; que estaven treballant en un protocol d’actuació per a atendre a les quasi 20.000 persones afectades a la Comunitat Valenciana; i que la plataforma seria informada de tots els avanços. No obstant això, res d’açò ha ocorregut.

D’aquesta manera, insten a Ana Barceló a recopilar tots els historials ‘davant el risc que es perden o s’adulteren, com ja ha passat a Madrid’. A més, han recordat que ‘els historials són necessaris per a les afectades. Ni ens atenen altres dentistes, ni podem denunciar al jutjat sense eixa documentació, i la salut física i psicològica de milers d’afectats s’agreuja segons passa el temps. Els arrosseguen des de fa dos i tres anys, sense dents, amb infeccions contínues, els estalvis saquejats per l’estafa i l’autoestima per terra’.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − dos =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris