25n
25N
25N

Una idea d'autoconsum comunitari guanya el Climathon València

Una idea d'autoconsum comunitari guanya el Climathon València
30/10/2017 -

Durant 24 hores continuades, cinc equips compostos per persones de diferents disciplines i nacionalitats han proposat en Las Naves solucions per frenar l’escalfament global i les conseqüències del canvi climàtic. València s’ha sumat així a les més de 100 ciutats participants de tot el món, amb el repte local de trobar un model de negoci innovador per a la producció descentralitzada d’energia renovable.

La idea guanyadora del Climathon, celebrat en Las Naves aquest cap de setmana, consisteix a generar serveis comunitaris més eficients utilitzant l’autoconsum d’energia renovable, descentralitzant l’energia de les llars i creant energia renovable per als espais comunitaris. ‘Pon verde a tu vecino/a’ és el nom del projecte guanyador que ha estat ideat per un grup de persones, quatre dones i dos homes, de diferents disciplines i nacionalitats.

La trobada mundial d’idees emprenedores contra el canvi climàtic Climathon està impulsada per Climate KIC i València ha participat al costat de més de cent ciutats de tot el món a través dels diferents reptes locals. En el cas del Climathon València, el repte proposat a les 35 persones participants en Las Naves ha estat trobar un model de negoci innovador per a la producció local descentralitzada d’energia renovable.

D’aquesta forma, ‘Pon verde a tu vecino/a’ proposa la instal·lació de plaques fotovoltaiques que generen energia per proveir els consums comunitaris, com la llum de l’escala, el consum de l’ascensor, etc. A més, l’equip persegueix amb la seua proposta un canvi en els hàbits d’ús i consum, fent que aquests passen de ser individuals a comunitaris. Com a exemple, proposen que hi hagués un espai habilitat comú, proveït amb l’energia autogenerada, on es puga rentar la roba en lloc de tenir una rentadora per casa.

L’equip guanyador està format per María Ángeles Roca, José Maines, María Martínez, Marine Fournier, Rafa Aparicio i Gisela Gómez. Han obtingut un premi de 1.000 euros així com la presentació del seu projecte al Congrés Nacional de Medi ambient (CONAMA) i la mentorització per poder formar part de l’espai col·laboratiu Col·lab de Las Naves, així com de l’acceleradora Climate KIC.

Els quatre projectes restants han estat: ‘Green Blocks’, que aposta per l’autoconsum i l’acompanyament a les comunitats per ser sostenibles; ‘Home BioGas’, una solució per crear gas amb residus urbans; ‘Green Balance’, la solució del qual implica utilitzar les bateries de cotxes elèctrics per emmagatzemar l’energia; i ‘Regeneración solar’, que persegueix l’activació comunitària d’espais urbans infrautilitzats canviant el model de cultura energètica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =