25n
25N
25N

L'ibuprofén i el paracetamol, ara, amb recepta

S’imposaran multes de 3.000 i 6.000 euros als farmacèutics que no compleixen la normativa

L'ibuprofén i el paracetamol, ara, amb recepta
31/05/2019 -

Anar a la farmàcia a comprar una caixa d’ibuprofén o paracetamol ja no serà tan senzill. I és que la Llei de Garanties i Ús Racional dels Medicaments prohibeix la seua venda sense recepta mèdica. De fet, ja en 2015, aquesta normativa eixia a la llum amb l’objectiu de posar fre a la venda indiscriminada d’aquest tipus de medicaments sense recepta. No obstant això, no complir la llei era molt senzill.

Ara, des del Govern Central s’han proposat reforçar la vigilància sobre la venda d’aquest tipus de medicaments, entre els quals, a més del paracetamol d’1 gr. i l’ibuprofén de 600 mg, també s’inclouen l’omeprazol i determinats xarops antihistamínics.

Per a això, s’incrementarà les inspeccions a les farmàcies perquè no continuen venent aquests medicaments si el comprador no presenta la recepta mèdica. Les sancions per a aquells farmacèutics que no compleix amb la normativa oscil·laran entre els 3.000 i els 6.000 euros.

De moment, la qual cosa sí que es mantindrà fora d’aquesta regulació i que, per tant, es podrà continuar comprant sense recepta són els ibuprofens de 400 mil·ligrams i els paracetamols de 650 o 500 mil·ligrams, que continuaran venent-se com fins ara.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus