25n
25N
25N

Ibáñez (PP): "Puig instaura una política bolivariana en la Generalitat en donar mànega ampla a la despesa sense control"

“El decret per a gestionar els fons europeus dista molt del normal funcionament d’una administració que hauria d’apostar per la publicitat i transparència de la seua gestió”, afirma el portaveu d’Economia

Ibáñez (PP): "Puig instaura una política bolivariana en la Generalitat en donar mànega ampla a la despesa sense control"
02/04/2021 -

El portaveu d’Economia del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez, ha afirmat que el cap del Consell, Ximo Puig, “ha instaurat una política bolivariana en la Generalitat en donar mànega ampla a la despesa sense control i eliminar els informes previs i autoritzacions per a controlar on va els diners de tots els valencians”.

Ibáñez ha fet així referència al decret sobre la gestió dels fons europeus aprovat ahir pel Consell, que recull, entre altres aspectes, l’eliminació del control del Consell a subvencions per concurs de fins a sis milions d’euros o que les Conselleries puguen tramitar despeses l’any anterior a la seua execució sense esperar a la presentació dels Pressupostos de la Generalitat.

“Després de conéixer el deute desbocat de la Comunitat Valenciana, que supera els 50.000 milions d’euros i ha augmentat en més de 10.000 milions des que governa Puig, ara coneixem com el Consell ha instaurat una política bolivariana i veneçolana en el Palau de la Generalitat”, ha indicat Ibáñez. El diputat popular ha manifestat que el decret “dona via lliure a la despesa sense control i desapareixen els informes previs que són absolutament necessaris perquè hi haja un control. Es deixa un llit d’absoluta llibertat per a contractar a qui siga i com siga”, ha assenyalat.

Per a Ibáñez, “això dista molt del normal funcionament d’una administració que hauria d’apostar per la publicitat i transparència de la seua gestió”. Així, ha indicat que amb Puig, el Palau de la Generalitat “és el marc perfecte per a la falta de transparència i de controls”.

“Els valencians han d’estar tremendament preocupats perquè al ritme que va el president Puig el pròxim que pot fer és vendre fins a la Real Senyera de tots els valencians”, ha ironitzat. “El president és un perill manifest per la seua gestió i la despesa que està realitzant, per no voler donar comptes ni aportar publicitat ni transparència”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − cinc =

museo prehistoria
museo prehistoria