caixa popular

Ibáñez: 'El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, té en compte les interseccions de tots els col·lectius amb doble i triple discriminació'

Ibáñez: 'El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, té en compte les interseccions de tots els col·lectius amb doble i triple discriminació'
29/11/2017 -

El secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha assegurat a Palma de Mallorca que el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista té en compte “les interseccions de tots els col·lectius amb doble i triple discriminació” i també “totes les violències masclistes, des de l’econòmica, la social la laboral, la psicològica, la vinculada a la prostitució, i l’ambiental”.

Ibáñez, en la seua intervenció en les jornades sobre coordinació interinstitucional sobre les violències masclistes, organitzades per l’Institut Balear de la Dóna, ha posat d’exemple el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista com “una altra forma de de treballar des d’una perspectiva feminista, horitzontal i participativa”, amb l’objectiu de feminitzar la societat i lluitar contra la violència de gènere.

Així mateix, ha mostrat la seua intenció de “seguir teixint sinergies al llarg del territori espanyol per a fer aportacions i que el Pacte d’Estat contra la violència de gènere siga una realitat”.

El secretari autonòmic d’Igualtat ha exposat les principals mesures i propostes del document i entre altres aspectes, ha destacat que l’han subscrit 63 representants d’institucions, universitats, partits polítics i entitats socials i cíviques, que a més han participat en l’elaboració del document.

En aquest sentit, ha posat l’accent en la “il·lusió” mostrada per totes les persones que han intervingut en la consumació del Pacte perquè, “la totalitat ho sent com a propi” i ha aconseguit “unitat d’acció, recursos suficients i sinergies” per a fer efectius els compromisos”, amb l’objectiu “d’aconseguir una societat més lliure, igualitària, diversa i segura per a les dones”.

També s’ha referit al pressupost que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà el pròxim any 2018 a l’impuls de les mesures i accions plantejades en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, que ascendeix a un total de 12.793.881,78 euros.

Segons ha explicat, amb aquest increment pressupostari per a 2018 es dóna resposta a la cinquena de les línies estratègiques del Pacte, referent a “dotar d’un pressupost estable” a la lluita contra les violències masclistes, “d’acord amb el 10% de les demandes a l’estat d’alerta feminista”, ha matisat.

En aquest sentit, ha destacat que el Pacte compta amb 293 mesures encaminades a eradicar la violència de gènere i masclista i com es tracta de “un pacte transversal”, a aquesta partida pressupostària se sumaran les dotacions que cada conselleria destina a l’emplene de les mesures que li competeixen, ha precisat Alberto Ibáñez.

Els Pressupostos de la Generalitat per a 2018, tal com ha indicat, inclouen en la seua elaboració la perspectiva de gènere en totes les conselleries, amb mesures de prevenció, sensibilització i detecció, així com promoció de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

En aquest punt, ha destacat que el Pacte incorpora les propostes de la subcomissió sobre l’eradicació de la violència de gènere dels Corts Valencianes i de l’Informe sobre l’atenció i protecció a les víctimes del Síndic de Greuges.

Sobre aquest tema el secretari autonòmic d’Igualtat ha explicat que, el document, està estructurat en cinc eixos estratègics, que se subdivideixen en 21 objectius amb un total de 293 mesures concretes a impulsar.

Els cinc eixos són garantir una societat lliure i segura contra la violència de gènere, feminitzar a la societat, coordinar el treball en xarxa per a l’atenció de dones víctimes de violència masclista i dels seus fills i filles, socialitzar el problema i garantir la dotació pressupostària estable per a poder desenvolupar i implementar els objectius.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 14 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris