25n
25N
25N

I Marxa contra la Violència de Gènere: esport per a conscienciar i sensibilitzar

La inscripció costa 1€ i es destina de manera íntegra a la Fundació Alanna

I Marxa contra la Violència de Gènere: esport per a conscienciar i sensibilitzar
25/10/2016 -

L’esport s’ha consolidat com un mitjà per a emetre missatges positius en la societat i com un suport per a oferir solucions a situacions compromeses. Per este motiu, la Fundació Esportiva Municipal i l’Ajuntament de València consideren que la celebració de la ‘I Marxa contra la violència de gènere’ pot convertir-se en un esdeveniment esportiu que transcendeix l’àmbit esportiu per a convertir-se en un mecanisme per a fomentar els valors d’igualtat de gènere, respecte a la dona i tolerància zero amb la violència de gènere.

És la primera vegada que València, la Ciutat del Running, organitza una Marxa amb este objectiu solidari, iniciativa que té “molt sentit, ja que en totes les carreres en les quals col·labora la Fundació Esportiva Municipal sempre existeix un soci solidari, i en este cas, estem col·laborant per a tractar d’eradicar un dels problemes que més preocupa la nostra societat i que requereix no solament d’implicació, sinó també de conscienciació i de labors d’educació”, subratlla la regidora d’Esports, Maite Girau.

La ‘I Marxa contra la violència de gènere’, prova de caràcter participatiu i no competitiu, se celebrarà el diumenge 13 de novembre, sobre un recorregut de 5,5 quilòmetres, amb eixida i arribada en el Passeig de l’Albereda i que travessarà el Pont de les Flors per a recórrer la ronda interior: Colón, Xàtiva, Guillem de Castro, Blanqueries i el Pont de l’Exposició per a tornar a l’Albereda.

La inscripció costa 1 €, que es destina de manera íntegra a la Fundació Alanna, organització sense ànim de lucre creada en 2002 que treballa en tres eixos: plans d’igualtat per a evitar la violència de gènere; assistència per a facilitar la integració social de les dones; i cooperació internacional en la lluita contra la violència de gènere. Alanna a més desenvolupa programes socioeducatius per a evitar l’exclusió social dels col·lectius de dones més desfavorits.

Aconseguir una elevada participació i involucrar a la societat en la conscienciació i sensibilització contra la violència de gènere des de l’àmbit de l’esport són dos dels objectius d’esta Marxa, per a la qual poden inscriure’s en les plantes d’Esport dels centres d’El Corte Inglés a València de Pintor Sorolla, Avinguda de França i Nou Centre.

A més de la Marxa, organitzada per la Fundació Esportiva Municipal amb la col·laboració de Divina Pastora Seguros, El Corte Inglés, Coca-cola, La Caixa i l’Associació Nosaltres Esportistes, estan previstes diferents activitats complementàries i d’animació, com a classes col·lectives de fitness llatí, exhibicions de diferents disciplines esportives i tallers realitzats per algunes de les associacions que treballen amb el col·lectiu de dones maltractades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 11 =