caixa popular

La ‘I Fira de Ramat de Sant Vicent' de Llíria recupera una tradició centenària

El secretari autonòmic Francisco Rodríguez i l’alcalde Manolo Civera han inaugurat el certamen esta vesprada

La ‘I Fira de Ramat de Sant Vicent' de Llíria recupera una tradició centenària
12/04/2018 -

La I Fira de Ramat de Sant Vicent, que se celebrarà fins a diumenge que ve 15 d’abril a Llíria, s’ha inaugurat esta vesprada amb la presència del secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez, i l’alcalde Manolo Civera, entre altres autoritats.

Des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llíria, amb la col·laboració d’altres administracions i entitats, s’ha apostat per impulsar esta iniciativa que suposa la recuperació de les ancestrals fires ramaderes a la Comunitat Valenciana i que servirà com a eix central per a la resta d’activitats programades com a conferències, exposicions, concursos i subhastes.

La Fira de Ramat, que està ubicada al recinte de Vil·la Àngels, donarà cabuda a la ramaderia ovina-caprina, vaquina i equina, amb especial atenció a les races autòctones i aquelles en perill d’extinció.

Estes jornades dedicades a la transhumància i a la ramaderia, activitat vinculada des dels seus orígens amb el moviment pecuari, tenen a més un objectiu complementari de divulgació. A través de les conferències i taules redones, que es realitzaran durant el certamen, s’abordarà la problemàtica actual en la pràctica de l’activitat ramadera extensiva en general i la transhumant en particular.

Així mateix, durant el certamen s’exposarà la mostra “Passejant pels assagadors” que permetrà visualitzar tot el patrimoni cultural, patrimonial etnològic i mediambiental lligat al món pecuari. Així com mostrar les possibilitats que oferixen estes antigues sendes en propostes d’esplai urbà, artesania i gastronomia La mostra es podrà visitar a l’edifici Multiusos de Llíria.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − 3 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC