25n
25N
25N

L’Institut Valencià de Cultura, Bankia i la FSMCV presenten a Sagunt el I Festival d’Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana

Se celebrarà del dissabte 22 al diumenge 30 de setembre a les ciutats de Sagunt i Altea

L’Institut Valencià de Cultura, Bankia i la FSMCV presenten a Sagunt el I Festival d’Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana
17/09/2018 -

L’Institut Valencià de Cultura, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i el patrocini de Bankia, organitza del 22 al 30 de setembre el I Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, que se celebrarà a les ciutats de Sagunt i Altea.

Aquest festival s’emmarca dins del programa “Bankia escolta València” que l’entitat financera impulsa a la Comunitat Valenciana per a donar suport al moviment associatiu musical a les tres províncies.

En la presentació del festival a l’Ajuntament de Sagunt han participat l’alcalde de la ciutat, Quico Fernández; la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete; el vicepresident de l’FSMCV, Remigi Morant, i la coordinadora de Comunicació i Relacions Externes de Bankia a la Comunitat Valenciana, Isabel Rubio.

Amb la primera edició d’aquest festival es reforça una de les línies fonamentals de “Bankia escolta València” que és el suport a la música de corda i a les orquestres valencianes. El I Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana és una nova cita anual que es completa amb el primer “Cicle de Concerts Bankia d’Orquestres”, que està en marxa fins a desembre, i el Concurs d’Orquestres Bankia, que celebra enguany la seua tercera edició.

Quico Fernández, alcalde de Sagunt, ha subratllat que “un dels al·licients més importants per a Sagunt com a capital cultural valenciana és poder enriquir l’oferta de la ciutat amb esdeveniments de primer nivell. En aquest sentit, el I Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana és el tipus d’iniciatives que ens enriqueixen com a ciutat i que ens connecten amb el talent artístic d’altres llocs del territori valencià”.

“És una satisfacció molt gran rebre les orquestres d’Alaquàs, Cullera i Sant Joan en un marc tan simbòlic per a nosaltres com el Teatre Romà, un monument que és necessari reivindicar també com a seu d’iniciatives com aquestes i en el qual la música sempre ha tingut alhora un refugi acollidor i imponent. Una experiència que esperem que siga inoblidable per als músics que ens visiten i també per a nosaltres”, ha traslladat l’alcalde de Sagunt.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete, ha afirmat que “es tracta d’una de les activitats que estem duent a terme per a fomentar la música orquestral dins del moviment de les societats musicals”.

“És una manera de mantindre actives les orquestres que ja han participat en el Concurs d’Orquestres Bankia, juntament amb el Circuit d’Orquestres, i també una manera de tindre una convivència important entre aquestes, que comencen el curs treballant molt focalitzats en la participació en el festival i, sobretot, que donen a conéixer al públic valencià la gran qualitat de les orquestres joves que depenen d’una societat musical”, ha incidit Landete.

Bankia escolta València

La coordinadora de Comunicació i Relacions Externes de Bankia a la Comunitat Valenciana, Isabel Rubio, per la seua banda, ha subratllat “l’esforç econòmic que l’entitat financera fa anualment perquè «Bankia Escolta València» continue creixent”. “Amb aquesta primera edició del Festival d’Orquestres Bankia de Sagunt i Altea, el primer cicle d’orquestres que estarà en marxa fins a finals de l’any, i el III Concurs d’Orquestres que convocarem abans de l’estiu, estem consolidant, juntament amb l’Administració i les societats musicals, un projecte seriós i molt meditat, l’objectiu del qual és millorar l’excel·lència i l’ocupabilitat dels nostres músics de corda”, ha recalcat.

El vicepresident de l’FSMCV, Remigi Morant, per la seua banda, ha reconegut “totes els orquestres i societats musicals participants per l’esforç fet”. “A poc a poc, el moviment orquestral nascut en el si de les societats musicals va millorant i hem de tindre en compte que aquests seran els músics del futur en les orquestres simfòniques del món”, ha destacat.

El Teatre Romà de Sagunt acollirà el dia 22 de setembre l’actuació de la Jove Orquestra de Societat Musical d’Alaquàs i l’Orquestra Simfònica de la S. M. Santa Cecília de Cullera, i el 23 de setembre actuarà l’Orquestra Simfònica Vila de Sant Joan de la S. M. “La Paz” de Sant Joan.

Els concerts al Palau Altea seran el 29 de setembre. Actuarà l’Orquestra Simfònica “L’Artesana” de Catarroja i l’Orquestra Simfònica de la Societat “La Artística” de Buñol, i el 30 de setembre el concert comptarà amb la presència de l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical “La Primitiva” de Rafelbunyol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 10 =

CCCC
torrent