25n
25N
25N

Hyperloop: el transport del futur 'made in València' que aposta per la innovació contra el canvi climàtic

El president ha participat, al costat del ministre de Ciència i Innovació en la presentació del vehicle Hyperloop de Zeleros, que aplica desenvolupaments tecnològics d’alta velocitat al transport

Hyperloop: el transport del futur 'made in València' que aposta per la innovació contra el canvi climàtic
18/03/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per la innovació, amb iniciatives com el vehicle Hyperloop de Zeleros, per a evolucionar cap a una mobilitat sostenible i compromesa contra el canvi climàtic.

Així ho ha indicat durant la presentació d’aquest projecte, liderat per un grup d’enginyers formats a la Universitat Politècnica de València, que aplica desenvolupaments tecnològics d’alta velocitat per a crear un nou mitjà de transport.

El prototip d’aquest vehicle Hyperloop, desenvolupat per la ‘start-up’ valenciana Zeleros, està basat en un sistema tubular dissenyat per a minimitzar la resistència a l’aire o a la fricció, i ha estat presentat per l’empresa en un acte celebrat en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València que ha comptat també amb la presència del ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque.

Ximo Puig ha expressat el seu reconeixement a l’exemple de “talent, persistència i utopia” que representa aquest projecte, que situa a prop “el futur” i que permet parlar d’una necessària “aliança d’objectius” entre la tecnologia i la batalla contra el canvi climàtic.

Tal com ha subratllat el cap del Consell, el nou mitjà de transport desenvolupat mitjançant la tecnologia Hyperloop, que consumeix molt poca energia i produeix molt pocs contaminants, permet apostar per la sostenibilitat “sense renunciar a la mobilitat ràpida”. “No és lògic continuar deteriorant el planeta”, perquè seria una “grandíssima mostra d’insolidaritat i un viatge al suïcidi”, ha defensat.

El president ha ofert a més el suport de la Generalitat a aquesta mena d’iniciatives, i ha assenyalat que el Govern valencià posarà tots els instruments al seu abast “al servei d’aquesta causa per la innovació, pel futur del planeta i pel futur del desenvolupament de la Comunitat Valenciana”.

“Durant massa temps s’ha considerat la innovació com alguna cosa que ens venia de fora”, però, actualment, gràcies a universitats i instituts tecnològics i de recerca, “tenim l’oportunitat de ser protagonistes”, ha subratllat Puig, que ha lloat que la tecnologia Hyperloop s’estiga desenvolupant a més a través d’un procés col·laboratiu.

“Ara, més que mai, són importants la ciència, la innovació i el talent”, ha conclòs el president, en al·lusió al difícil moment que es travessa en l’actual context de pandèmia.

Hyperloop ha estat inclòs en la nova Estratègia Europea de Mobilitat i en l’Agenda Estratègica d’Innovació Ferroviària, i Zeleros participarà en l’Expo Dubai 2021 amb una maqueta del vehicle de 6 metres de llarg, que s’ha mostrat durant l’acte, al qual també ha assistit la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 12 =