25n
25N
25N

La XI edició del festival de cinema Humans Fest s'obri pas a València

L’exposició «Huellas del Alma» d’Ana Yturralde imprimeix un retrat humanitari en el Centre del Carme

La XI edició del festival de cinema Humans Fest s'obri pas a València

El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, Humans Fest, que se celebrarà entre el 18 de febrer i l’1 de març, deixa en l’agenda cultural de la capital valenciana les primeres petjades de la seua onzena edició, dedicada a la temàtica de la corrupció. El projecte, que respon a la iniciativa de la Fundació per la Justícia, consisteix en la transmissió d’un cinema documental reflexiu i amb un gran compromís social la finalitat del qual és visibilitzar la situació dels drets humans a nivell global i denunciar la seua vulneració a través de l’art i la cultura. En la seua organització col·laboren entitats valencianes com CEAR, Amnistia Internacional, Associació ÀMBIT, CVONGD, València en bici, Acció Ecologista Agró, Moviment contra la Intolerància, Lambda, SJM o Entreculturas.

Al llarg de la seua trajectòria, des de la seua primera edició en 2007, el festival ha anat creixent i s’ha convertit en un referent social i cinematogràfic. El Humans Fest 2020, amb una estructura renovada sota la direcció de Samuel Sebastián, cerca expandir-se internacionalment i convertir-se en el principal festival europeu de drets humans. Per a això, compta amb la participació de personalitats de renom dels àmbits del cinema, la cultura i diferents ciències socials. Entre els objectius fonamentals del festival es troben la promoció d’una reflexió crítica sobre la desigualtat mundial per a generar canvis en les pautes de comportament, el foment del voluntariat i la participació social i el desenvolupament d’iniciatives de caràcter innovador per a la sensibilització i l’apoderament dels sectors més desfavorits.

Humans Fest. Festival Internacional de Cine y Derechos Humanos de València.

En el marc del Humans Fest 2020, diverses organitzacions culturals de València han acollit les primeres mostres del concepte humanitari i mobilitzador del festival en les setmanes prèvies a la seua inauguració. És el cas del Centre del Carme Cultura Contemporània, que acull l’exposició fotogràfica «Huellas del Alma» de l’artista Ana Yturralde fins al pròxim 9 de febrer. La mostra ofereix una retrospectiva del treball de l’autora que constitueix un reportatge humanitari focalitzat en el retrat d’éssers humans exclosos els drets dels quals són ignorats. A més, l’exposició inclou la representació de tribus urbanes, artistes plàstics o músics que completen la petjada que han deixat en l’ànima d’Yturralde diferents viatges realitzats, especialment, pel territori africà.

Els gestos, els sentiments i les formes de vida que narren les històries capturades fotogràficament per Ana Yturralde en el Centre del Carme són unes de les primeres petjades humanitàries que el Humans Fest 2020 deixarà a València en la seua onzena edició en les diferents seus, com són la Filmoteca, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, el Centre Octubre, la SGAE o el MUVIM.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =