25n
25N
25N

Barceló: "La humanització és clau per a la millora i el benestar del pacient crònic"

Barceló: "La humanització és clau per a la millora i el benestar del pacient crònic"
07/02/2020 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat l’hospital La Pedrera de Dénia i ha mantingut una reunió amb l’equip directiu per a conéixer les iniciatives que ha posat en marxa el centre per a millorar la qualitat assistencial.

Segons ha destacat Ana Barceló, “un hospital de crònics, com és el cas de La Pedrera, ha de reforçar i millorar dia a dia les línies d’humanització perquè atén pacients que romanen ingressats durant llargs períodes de temps. I aquest centre és un clar exemple d’això perquè ha posat en marxa una sèrie de mesures d’humanització assistencial que han permés millorar la qualitat assistencial”.

A més, la consellera de Sanitat ha assenyalat que “és important oferir, tant a professionals com als pacients, les eines i habilitats necessàries perquè puguen fer front a la malaltia, i la humanització és clau per a la millora i el benestar del pacient crònic”.

En aquest sentit, l’hospital de La Pedrera compta des de fa dos anys amb el Comité d’Humanització Assistencial, format per professionals i personal voluntari, que ha posat en marxa diverses accions orientades a fer l’estada hospitalària més fàcil de manera que contribuïsca a la millora del benestar del pacient.

Segons Ana Barceló, “des de la Conselleria de Sanitat estem treballant per a millorar no només les infraestructures i equipament de l’hospital La Pedrera, en el qual s’ha invertit quasi un milió d’euros des de 2016, sinó en xicotetes actuacions que són igual d’importants perquè ajuden a millorar el coneixement i el maneig de la malaltia, i contribueixen al benestar del pacient”.

A més, la Conselleria de Sanitat ha realitzat una inversió de més de cinc milions d’euros des de 2016 als Hospitals d’Atenció a Crònics i de Llarga Estada (Hacles) amb la finalitat de millorar les infraestructures i l’equipament sanitari per a oferir una millor atenció als pacients crònics.

Campanya d’humanització “12 mesos, 12 missatges”

Durant aquest any, l’hospital La Pedrera ha posat en marxa la campanya “12, mesos, 12 missatges” dirigida a conscienciar als professionals sobre la importància de la humanització en el tracte amb el pacient. D’aquesta manera, cada mes d’enguany apareixerà en la pantalla dels ordinadors dels professionals un missatge sobre un valor o concepte relacionat amb la humanització.

Així, al gener s’ha insistit en la importància de la intimitat de cada pacient Respecta la intimitat. Tanca les portes!’ o al febrer s’està posant l’accent principalment en la importància de prestar una correcta atenció al pacient evitant distraccions innecessàries, com l’ús indegut del telèfon mòbil. Es tracta d’una campanya que està enfocada a potenciar una millor relació entre el professional i el pacient.

A més, el centre hospitalari ha renovat part del mobiliari en 2019 i les sales d’estar dels pacients amb la finalitat de crear un entorn més agradable. I d’altra banda, s’han creat sales de comunicació per a crear espais confortables que faciliten el diàleg entre els professionals i els familiars.

Finalment, el centre s’ha unit a campanyes com SueñOn®, un projecte impulsat per infermeres amb la finalitat de promoure el descans de les persones hospitalitzades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
Informacion coronavirus