25n
25N
25N

Una horta molt viva en Benimaclet

Descobreix unes altres de les rutes de ‘Benimaclet Conta’

Una horta molt viva en Benimaclet
25/03/2017 -

A València Extra, seguim descobrint el barri de Benimaclet, gràcies a les rutes que ofereix ‘Benimaclet Conta‘. A través d’un relaxat passeig, podràs conéixer punts claus del barri, marcats amb una placa i un codi QR per a accedir a la web i descobrir més informació sobre aquests extraordinaris llocs.

Fa unes setmanes, us informem de la ruta ‘El Centre Històric’, on vam passejar pel cor de Benimaclet. No obstant això, en aquesta ocasió, li toca el torn a una ruta, que també forma part de la història, l’essència i un dels senyals d’identitat d’aquest barri valencià. Ens referim a la ruta ‘Una horta molt viva‘.

Comencem aquest recorregut des del carrer Masquefa, fins a arribar a l’Avinguda Valladolid. Travessant l’avinguda, accedim a l’interior d’una illa d’edificis on se situaven l’Alqueria del Saco i el ‘Matadero’. Des d’ací, encara es pot veure la traça original del camí.

Seguim cap al mar, fins a creuar per l’horta cap a la Ronda Nord, on una vegada creuada la rotonda, apareix un camí que et dirigirà fins a l’antic Molí de Farinós, un molí del segle XIX, que serveix de boga entre Alboraia i València.

Tornem cap al camí, i seguint la séquia cap al mar, ens trobem amb l’Antiga Via Xurra, un antic traçat del ferrocarril amb destinació a Aragó, i que, hui dia, és una popular via verda. Seguint aquesta via cap al sud, arribem a l’encreuament amb el Camí de Les Fonts, on apareix l’Alqueria Serra, un edifici protegit, encara que en mal estat de conservació.

La pròxima parada serà el Cementeri de Benimaclet, tornant pel Camí de Les Fonts. Aquest lloc segueix sent d’interés cultural per algun dels personatges rellevants que es troben allí. Però a més, si tornes al principi de la Via Xurra, agafes la Ronda Nord i creues a l’esquerra per Benimaclet, arribaràs a una sèrie d’alqueries, que algunes estan sent utilitzades pel ‘Centro Social Okupado’.

En aqueist camí, arribem a una de les reivindicacions històriques dels veïns del barri: Els Horts Urbans. Passejant a través d’aquestes hortes, arribem, finalment, a l’Avinguda Valladolid, on es troba l’Associació de Veïns, que segueix lluitant pels interessos dels veïns de Benimaclet.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + deu =

museo prehistoria