caixa popular

Aturada total del taxi en una vaga de 20 hores

La majoria d’associacions de taxistes valencians s’han sumat a la manifestació estatal convocada a Madrid contra la liberalització de plataformes com Uber i Cabify

Aturada total del taxi en una vaga de 20 hores
29/11/2017 -

El taxi està en vaga. Les associacions de taxistes de la Comunitat Valenciana han convocat hui una vaga de 20 hores, entre les 6.00 del matí de hui i les 2.00 de la matinada de demà, per a protestar contra les plataformes de llicències de Vehicles de Lloguer amb Conductor (VTC), com Uber i Cabify. No obstant, es mantindran els serveis mínims hospitalaris gratuïts, que estaran coberts de forma voluntària per alguns treballadors.

D’aquesta forma, els 4.700 taxistes amb llicència de la Comunitat estan cridats a aquesta aturada convocada a escala nacional. I la veritat és que està gaudint d’una massiva participació. Llocs importants de la ciutat de València, així com l’aeroport de Manises, han despertat hui sense servei de taxis. A més, s’ha fet una crida des de les associacions de taxistes a ocupar les parades de taxi d’estacions i aeroports durant l’aturada. Segons la Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana, el seguiment arribarà quasi al cent per cent.

taxiAl mateix temps, hui a Madrid s’ha convocat una manifestació en favor del “servei públic del taxi”. En aqueix sentit, la Confederació ha assegurat que “molts” taxistes valencians han viatjat a la capital per a participar en la marxa i “exigir al Govern que se solucione la situació insostenible” per la liberalització dels VTC.

Demanen, per exemple, que es mantinga la ràtio d’1 VTC per cada 30 llicències de taxi, relació que s’ha superat en algunes comunitats, tal com des del Govern han admés. A Espanya hi ha 65.000 taxis amb llicència, respecte als 6.000 VTC, dades que mostren una relació d’1 VTC per cada 15 taxis. El secretari d’Estat d’Infraestructures, Transports i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, ha assegurat que, a partir del nou reial decret que es prepara per a 2018, serà “impossible” que es concedisquen llicències VTC addicionals.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris