25n
25N
25N

Professors associats de la UV convoquen vaga els dies 24 i 25 d'octubre i 28 i 29 de novembre

Professors associats de la UV convoquen vaga els dies 24 i 25 d'octubre i 28 i 29 de novembre
16/10/2018 -

Integrants de la Plataforma del PDI (Personal Docent i Investigador) Associat de la Universitat de València-Estudi General (UVEG), en funcions de comité de vaga, han presentat tant el Rectorat com a la Direcció General de Treball i Benestar Laboral un preavís de vaga per als dies 24 i 25 d’octubre i 28 i 29 de novembre.

Entre les raons que s’esgrimeixen per a aquesta convocatòria consta el fet que els objectius i les reivindicacions que perseguia en la vaga indefinida del curs passat “continuen sense complir-se”. De la mateixa manera, es critica que l’acord al que van arribar i van firmar els sindicats presents en Mesa Negociadora i la UVEG el 26 de març passat –que suposava un mínim increment retributiu i que va ser rebutjat pel col·lectiu– continua sense aplicar-se.

A més, censuren que la negociació del conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques valencianes “solament fa que patir dilacions i pareix que es tancarà sense arribar a acords en els aspectes més sensibles, com per exemple retribucions, durada dels contractes, estabilització i promoció de les figures més precàries”. “No ens queda un altre camí que continuar amb les mobilitzacions, i entre elles, la vaga”, justifica la plataforma en un comunicat.

Aquesta vaga afectarà altres universitats espanyoles, ja que fa unes setmanes que la Plataforma estatal del PDI Associat, reunida en Madrid, va acordar mobilitzacions. Es tracta, afirmen des de la plataforma d’aquesta universitat valenciana, “que cada universitat seguisca el seu ritme en les mobilitzacions” i convoque o bé vaga o aturades parcials i concentracions.

L’objectiu és generar un ambient de pressió perquè, si no hi ha avanços ni millores des del Ministeri d’Educació ni en la nova redacció d’una llei d’universitats, es creen les condicions per a convocar una vaga de caràcter indefinit a partir de finals de gener de l’any que vé que afectaria en les universitats de tot l’Estat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 5 =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
el puig