Fi de la vaga en Metrovalencia i TRAM d'Alacant

Desconvocades les mobilitzacions previstes per als dies 5, 6, 8, 9, 10, 12 del present mes

Fi de la vaga en Metrovalencia i TRAM d'Alacant
04/01/2018 -

Fi a mesos de vaga, de negociacions i de conflictivitat laboral entre el Comité de Vaga i la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). Els sindicats han acceptat les propostes inicials de l’empresa que contemplen millores en les condicions laborals del personal de conducció i circulació, i suprimeixen els aturs que s’havien convocat per als dies 5, 6, 8, 9, 10, i 12 en Metrovalencia, així com les mobilitzacions anunciades per a aquestes jornades en TRAM d’Alacant.

El director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordán, ha mostrat la seua “satisfacció” i ha valorat “molt positivament” l’esforç realitzat de diàleg i negociació per a aconseguir “el cessament d’unes mobilitzacions que s’han perllongat massa en el temps de forma injusta”. “Es posa així fi a una situació que estava perjudicant injustament als usuaris de València i Alacant, que eren els qui més estaven patint els aturs dia rere dia”, ha indicat.

Les mesures més destacables que s’han inclòs en l’acord han sigut l’ampliació en dos dies la formació anual del personal de circulació, que ara s’estableix en quatre jornades i, a més s’ofereix abonar les despeses dels desplaçaments i els reconeixements mèdics. D’altra banda, es garanteix que en un termini màxim d’un dia es ressitue a un agent que haja sigut considerat “no apte” a l’hora de renovar l’habilitació i es fixa un límit màxim de 8 dies seguits de treball diürn, i 4 de treball nocturn consecutius, amb algunes excepcions.

En opinió del director gerent, “totes les parts han eixit beneficiades amb l’acord, la normalitat tornarà al servei, s’han contemplat mesures justes i s’ha desbloquejat la negociació del XIII Conveni Col·lectiu que estava suspesa mentre duraren els aturs”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 2 =

programacion rialto
cultura als barris 2019
programacion rialto
medioambiente torrent
catarroja 2019
massamagrell 25n
cultura als barris 2019
amic valencians