25n
25N
25N

L'inici del servei nocturn entelat per la vaga de metro a València

CGT ha convocat aturs parcials que arrancaran aquest divendres, 14 de desembre

EP

L'inici del servei nocturn entelat per la vaga de metro a València
12/12/2018 -

Aquest divendres, 14 de desembre, entra en funcionament el servei de metro nocturn de València, que estarà operatiu cada cap de setmana. No obstant això, aquesta esperada notícia s’ha vist entelada per la vaga de metro que també arrancarà aquest mateix divendres. Així, el sindicat de la Confederació General del Treball (CGT) en l’empresa pública FGV (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana) ha convocat aturs parcials per a protestar contra el dèficit de plantilla i les condicions laborals dels agents d’estacions.

Una situació que s’ha vist alterada, a més, per l’entrada en vigor del servei nocturn de metro. En aquest sentit, des de la CGT insten al President de la Generalitat, Ximo Puig, a “deixar de costat els anuncis populistes i passar als fets”, ja que, com asseguren, “amb els recursos actuals no és possible abordar el servei ordinari”.

Els dies d’atur previstos són el 14, 15, 21, 22, 23, 24, 28 i 30 de desembre, així com el 2, 3, 4, 5, 7, 11, 13, 15, 17 i 19 de gener. No obstant això, des del sindicat asseguren que no dubtaran endurir les mesures de protesta si no s’arriba a un acord.

Així, les principals mesures que exigeixen són la reposició de plantilla, sobretot en la secció de manteniment d’instal·lacions fixes i tallers; la creació d’una taula d’internalització de serveis, que es va acordar en el conveni col·lectiu; així com la millora de les condicions laborals dels agents d’estacions en considerar-los “un dels col·lectius més maltractats”.

Per la seua banda, Sindicat Ferroviari-Intersindical va realitzar una desconvocatòria parcial per als dies previstos al novembre i desembre, encara que mantindrà els de gener de no haver-hi avanços en la negociació.

Servei nocturn de metro a València

A partir d’aquest divendres, i després que es finalitze l’últim servei habitual, els trens en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda i Marítim-Serrería passaran amb una freqüència entre 20 i 30 minuts, mentre que els trens que circulen en direcció a les estacions de Seminari, Paterna i Alboraia ho faran cada 60 minuts.

Aquest servei nocturn realitzarà els seus últims passos pel centre de la ciutat al voltant de les 2.30 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =

CCCC
torrent