25n
25N
25N

Els guardes de Columbretes inicien demà una vaga indefinida

Alerten que 30 anys de protecció de la reserva marina “es poden anar al trast”

Els guardes de Columbretes inicien demà una vaga indefinida
02/08/2019 -

Els guardes de la reserva de les Columbretes iniciaran demà dissabte una vaga indefinida amb la finalitat de reclamar a l’empresa TRAGASATEC el reconeixement de 12 hores -a diferència de les 10’15 hores actuals- setmanals, una adequada classificació professional i una contractació adequada.

Així ho ha explicat aquest divendres el treballador de les Columbretes, David Molina, a Europa Press, qui ha denunciat que, en l’actualitat, els guardes no tenen un conveni específic que reculla la “peculiaritat d’aquest lloc de treball”. A més, ha destacat en les seues declaracions que el reconeixement d’aqueixes 12 hores generaria “majors descansos, al costat de millores del servei, la vigilància i el manteniment de la reserva”.

Molina també ha alertat que es poden “anar al trast 30 anys de protecció de la reserva marina” ja que les principals tasques dels guardes consisteixen en la vigilància de la reserva, l’assignació de les boies als vaixells, la inspecció als clubs de busseig per a certificar que tenen totes la documentació en regla, el suport a les campanyes científiques, i el manteniment de la maquinària.

Així mateix, s’encarreguen de la presa de dades meteorològiques per a l’AEMET, el seguiment de les activitats de pesca al voltant de la reserva, la realització dels informes sobre l’albirament de cetacis al voltant de les Columbretes i la col·laboració amb els treballadors de la reserva natural. No obstant això, aquest atur indefinit anunciat per a demà no afectarà el servei de visites a les Columbretes, ja que aquest és competència de la Conselleria de Medi Ambient.

“Si els guardes no estiguérem allí, les illes estarien arrasades. El fet de viure allí és ja un treball perquè estem 24 hores”, ha destacat Molina.

Preguntat pels serveis mínims es refereix, David Molina ha explicat que l’empresa, en convocar-se la vaga, “obliga a treballar 5,36 hores entre els dos guardes que estem ara”. La plantilla està formada per quatre guardes, que giren en torns de 15 dies.

“Aquests serveis mínims ens obligaria, per la idiosincràsia d’estar en unes illes, a estar allí les 24 hores, per la qual cosa hem remés una carta a Recursos Humans de TRAGASATEC amb la finalitat de preguntar com ho hem de fer”, ha especificat el treballador. “L’empresa ja ens ha avisat que si no complim aqueixos serveis mínims és acomiadament procedent”, ha continuat.

CONCENTRACIÓ DE SUPORT

Per part seua, CGT ha assenyalat que la vaga indefinida començarà aquest dissabte amb una concentració convocada a la porta Parc de la Pineda a les 20.00 hores per a mostrar “el suport a la lluita d’aquests companys”.

De la mateixa manera, des de CGT han assegurat que la vaga indefinida “es mantindrà fins que s’aconseguisquen els objectius proposats, que no són sol el respecte a les condicions de treball d’aquestes persones, sinó també per unes òptimes condicions sobre el futur de la conservació d’aquest espai natural, patrimoni de tota la ciutadania”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + dos =

art en blanc