25n
Orgull
Orgull

CCOO i UGT convoquen als bombers forestals a mobilitzar-se davant l'incompliment de la pujada salarial

CCOO i UGT convoquen als bombers forestals a mobilitzar-se davant l'incompliment de la pujada salarial
08/08/2018 -

CCOO i UGT han convocat al col·lectiu de bombers forestals de la Generalitat Valenciana a sumar-se a dues concentracions i una vaga indefinida a partir del 7 de setembre per a protestar per l'”incompliment” de la pujada salarial per part del Ministeri d’Hisenda, que “en lloc de complir” amb l’acord d’un nou marc retributiu que havia de fer-se efectiu al juliol, “posa traves negant l’autorització a Tragsa perquè pague l’acordat”, segons han denunciat en un comunicat.

En concret, els sindicats han cridat al col·lectiu a sumar-se a dues concentracions enfront de la delegació de l’empresa a València els dies 23 d’agost i 6 de setembre, així com una vaga indefinida a partir del 7 de setembre.

Les organitzacions han recordat que la creació de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències en gener de 2017 va portar aparellada la transformació del servei de brigades d’emergències, que es dedicava a l’extinció d’incendis forestals, en el servei de bombers forestals de la Generalitat Valenciana.

Els treballadors “assumien noves funcions com a prevenció, extinció i recuperació d’incendis forestals, inundacions, nevades, catàstrofes amb hidrocarburs o rescats de persones”, han explicat.

Davant aquesta situació, la Generalitat va instar a l’empresa pública Tragsa a negociar amb la representació dels treballadors un nou marc retributiu d’acord amb les noves funcions arreplegades en el Reglament del Servei de Bombers Forestals, aprovat per Les Corts.

“Transcorregut més d’un any de negociacions i superats tots els tràmits legals, requerits tant a la representació legal com a l’Avsre, el 16 de febrer de 2018 s’arriba a un acord entre empresa i sindicats, amb l’aprovació de la Generalitat. Segons el pacte, en el mes de juliol es faria efectiva la modificació salarial corresponent a les noves funcions”, han assenyalat els sindicats.

CCOO i UGT denuncien que el Ministeri d’Hisenda actual, “en lloc de complir els pactes amb la classe obrera, posa traves negant l’autorització a Tragsa perquè pague l’acordat”. Per tant, “després de dos anys de negociacions i esgotades totes les vies de diàleg”, les organitzacions sindicals han convocat al col·lectiu de bombers forestals de la Generalitat a iniciar mobilitzacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − dotze =