25n
25N
25N

Interns del CIE de València realitzen una vaga de fam de més de 24 hores contra la "privació de llibertat injusta"

Interns del CIE de València realitzen una vaga de fam de més de 24 hores contra la "privació de llibertat injusta"
05/01/2020 -

Interns del CIE de Sapadors de València han dut a terme aquest cap de setmana una vaga de fam que, pel que sembla, han secundat “la majoria” dels 85 migrants del centre en protesta per la seua “privació de llibertat injusta” i les seues “condicions inhumanes”. La protesta es va iniciar durant la nit del divendres i s’ha desconvocat aquest diumenge, segons ha informat Europa Press el portaveu de la campanya CIE No, Adrián Vives.

L’entitat té constància que els interns van començar a organitzar-se durant el migdia d’aquest divendres per a iniciar una vaga de fam a l’hora en la qual els serveixen el sopar. Així, segons han traslladat els propis estrangers a CIE No, efectivament no van sopar.

La vaga pel que sembla va continuar durant aquest dissabte. Els interns van remetre a la campanya CIE No imatges en les quals, segons ha explicat Vives, es veu a “tots els interns asseguts en el menjador en cadires sense les safates i sense menjar”. Tampoc van menjar durant el sopar. Finalment, durant el migdia d’aquest diumenge, els interns han desconvocat la vaga i sí que han menjat.

“Demanen la llibertat perquè consideren que estan tancats injustament i en condicions inhumanes”, ha explicat el portaveu de CIE No, que destaca a més que els estrangers de Sapadors estan “bastant indignats” per un “cúmul” de circumstàncies, com el tancament d’un menor de 16 anys durant una setmana, que finalment ha sigut traslladat a un centre de menors, i la presumpta agressió policial durant un trasllat que ha denunciat aquesta setmana un intern davant el jutjat de guàrdia.

A això se suma que “hi ha diverses persones tancades per problemes de salut” que, segons la campanya CIE No, “no estan sent atesos com deurien”. També ha denunciat que el divendres a la vesprada policies antidisturbis van accedir al CIE i “van escorcollar” als interns, un fet que al seu judici té “caràcter intimidatori”.

Segons el portaveu de CIE No, les vagues de fam són “una de les formes de protesta que solen utilitzar els interns”, una eina “bastant habitual” en el centre per a “reivindicar políticament quan consideren que s’estan vulnerant els seus drets”. Ha puntualitzat que la campanya no “incita” aquesta forma de mobilització però sí que “secunda”.

Vives ha posat el focus en què una vaga de fam deixa als interns en “situació de gran vulnerabilitat”. També ha remarcat que es tracta d’una “reivindicació política amb unes finalitats i per unes causes”, no un “problema de mal comportament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 5 =