Entre la vaga general de 24 hores i els aturs de 2 el 8M

Sindicats laborals i estudiantils difereixen a l’hora de donar suport a els aturs de la jornada feminista

Guardar

comision_8M
comision_8M

El mateix dia que l'Assemblea Feminista anunciava el calendari d'activitats prèvies a la mobilització del 8M, els sindicats CNT i CGT van registrar la convocatòria de Vaga General de 24h per al Dia Internacional de la Dona. "Acabar amb la desigualtat laboral, econòmica i social", "l'erradicació de valors masclistes" o reclamar "mesures de conciliació" són alguns dels motius pels quals CGT creu que l'atur de 24h està justificat.

La Comissió Estatal 8M anima també a totes les dones a secundar la vaga de 24 hores en l'àmbit laboral però també en l'"educatiu, de consum i de cures". Aquestes convocatòries, no obstant això, no són compartides pels sindicats majoritaris CCOO i UGT. Tots dos criden a "una vaga general de 2 hores per torn". "En cap cas excloent i ampliable a 24 hores en els sectors que així ho decidisquen", assegura CCOO-PV en un comunicat.

UGT va registrar dimecres passat la convocatòria de vaga, també de 2 hores, però asseguren donar "cobertura legal" a tots els que decidisquen ampliar-la a més o 24 hores.

Des de CGT esperen que els sindicats majoritaris "no manipulen ni distorsionen la informació sobre la cobertura legal de la vaga" com, segons ells, van fer en 2018.

Per a la Secretària de Dona de CCOO-PV, Càndida Barroso, aquesta fórmula, unit a "sectors com a educació que decideixen ampliar a 24 hores", és la forma "de facilitar la participació". "L'important és que tothom puga unir-se. No és una vaga a l'ús, el supera", conclou.

La Vaga General del 8M, segons els col·lectius feministes, seran un èxit. Des que el 25 de gener es reunira a València la V Trobada Estatal del 8M, s'han organitzat diferents activitats de difusió i acció que comencen l'1 de març, 7 dies abans de la vaga. Des del col·lectiu Cap a la Vaga assenyalen 23 motius per a anar a la vaga, des de l'assassinat de 1.560 dones els últims 14 anys, fins al masclisme en els mitjans de comunicació. "Fem vaga perquè es considere la violència masclista com una qüestió que concerneix a tota la societat amb arrel en un sistema patriarcal, capitalista i colonialista", argumenten.

Arxivat a:

Destacats