caixa popular

Els empleats d'ambulàncies demanen la intervenció de la Generalitat en la negociació amb els empresaris

E.P

Els empleats d'ambulàncies demanen la intervenció de la Generalitat en la negociació amb els empresaris
10/07/2018 -

Els empleats d’ambulàncies de la Comunitat Valenciana, que es troben en vaga indefinida convocada pels sindicats UGT i CCOO, han demanat aquest dimarts la intervenció de la Generalitat en la negociació que duen a terme amb els empresaris del sector per considerar-la necessària en favor de la sanitat pública valenciana que els responsables de l’administració autonòmica “tant diuen defensar”.

“La Generalitat ha d’intervenir en aquest assumpte ja”, han plantejat els treballadors que s’han concentrat aquesta jornada davant el Palau de la Generalitat. Els empleats s’han manifestat després d’una pancarta de la Federació de Serveis a la Ciutadania del sindicat CCOO amb la qual reclamaven “un conveni just”.

Aquest col·lectiu de professionals ha considerat que tant el Govern valencià com “els empresaris del sector” del transport en ambulàncies són “corresponsables de les condicions laborals” actuals i “els únics responsables davant la ciutadania i els usuaris de la sanitat pública valenciana”.

La Federació de Serveis Públics de CCOO ha exigit “la intervenció” en el “conflicte” entre els treballadors de les ambulàncies i els empresaris d’aquesta activitat “de la Generalitat a través de les conselleries de Sanitat i Treball”. “No es pot consentir aquesta passivitat davant un conflicte que afecta l’assistència sanitària de milers de valencians”, ha exposat el sindicat.

El responsable de negociació col·lectiva de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, Francis Gimeno, ha indicat als mitjans de comunicació durant la protesta davant el Palau de la Generalitat que aquesta s’emmarca en “les mobilitzacions que s’estan realitzant” en favor d'”un conveni sectorial digne d’ambulàncies”.

Gimeno ha assenyalat que “l‘objectiu” és aconseguir un que “no siga el pitjor d’Espanya” i acabar amb “diferències salarials”. “Recentment va eixir el plec de condicions –per al servei d’ambulàncies– i el nou concurs. Les empreses que van concursar ho van fer a la baixa, com és pràctica habitual en els concursos públics, i açò té com a conseqüència que els diners que no guanyen les empreses ho paguen els treballadors”, ha exposat.

El representant sindical ha lamentat que d’aquesta manera “empitjoren les condicions laborals” dels empleats i ha sol·licitat que “es mantinga, almenys, l’anterior conveni sectorial”. “Que no es faça un ús i abús de la reforma laboral signant convenis d’empresa que empitjoren el sectorial”, ha agregat.

Francis Gimeno ha destacat que “la Generalitat, com a contractista del servei d’ambulàncies, té una responsabilitat important cap als treballadors”. Així mateix, ha opinat que “davant la societat” ha d’atendre “un conflicte” que afecta els ciutadans.

“La gent no anirà a cercar a la gent, anirà a cercar a la Generalitat, que ha d’intervenir ja en aquest conflicte. La Generalitat no pot anar tirant pilotes fora dient que aquest és un assumpte laboral entre l’empresa i els treballadors”, ha agregat.

Gimeno ha destacat que aquest “conflicte laboral” és el d'”una contracta pública” i ha manifestat que l’administració autonòmica ha d’engegar “mecanismes per a desembossar la situació” i intervenir sense “mirar a un altre costat”.

FINS A UN ACORD SATISFACTORI

Després de la protesta davant el Palau de la Generalitat, CCOO ha indicat, en un comunicat, que “la vaga indefinida del sector d’ambulàncies es mantindrà fins que s’aconseguisca un principi d’acord satisfactori”.

El sindicat ha comentat que durant la concentració, “la sotssecretària de Sanitat, Isabel Castelló, ha rebut a una delegació del personal” i ha explicat que “ha transmés la seua voluntat de fer tot el necessari i possible” perquè el conflicte “es resolga”.

CCOO ha assenyalat que a més “ha manifestat la intenció de la Generalitat de realitzar un seguiment escrupolós perquè tot el compromés pels licitadors es complisca, especialment, d’aquells punts que afecten les condicions dels treballadors quant a les seues funcions i les instal·lacions dels centres públics de salut”.

Per part dels treballadors s’ha exposat que encara que s’ha rebut “una nova proposta per part de la patronal, aquesta dista molt de les pretensions dels treballadors”, que reclamen “manteniment integre del conveni sectorial anterior, decaïment dels actuals convenis d’empresa, increments salarials dignes, i reducció de la jornada de treball”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 17 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC
cultura als barris