caixa popular

Hoya de Buñol-Chiva rebrà 523.010 euros del nou Model de Serveis Socials

En el cas de Buñol la injecció de 115.846 euros és especialment significativa, ja que el municipi no havia rebut fins el moment assignació de la Diputació per als serveis socials

Hoya de Buñol-Chiva rebrà 523.010 euros del nou Model de Serveis Socials
20/07/2017 -

La comarca Hoya de Buñol-Chiva rebrà un total de 523.010 euros en concepte del nou Model de Serveis Socials de la Diputació de València, el qual va ser presentat el passat mes de juny per part de la Corporació provincial. Aquesta quantitat suposa l’increment del 222% de l’aportació de la Diputació en la comarca durant el període comprés entre 2015 i 2017.

La inversió global a través d’aquest pla d’atenció primària, de 9,4 milions d’euros, ha triplicat en a penes dos anys la partida destinada per l’anterior equip de govern a aquesta assistència social bàsica. El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i la diputada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, van presentar davant desenes d’alcaldes i alcaldesses el nou model de la institució provincial.

En el cas de la comarca Hoya de Buñol-Chiva suposa una injecció de 115.846 euros per als veïns i veïnes de Buñol, xifra especialment significativa ja que no havia percebut fins el moment assignació de la Diputació per als serveis socials. A més, Cheste rep una inversió de 169.011 euros, Godelleta de 57.747 euros i Siete Aguas de 29.954 euros. En el cas de la mancomunitat Hoya de Buñol-Chiva, la quantitat rebuda és de 110.452 euros.

 

Inversió per programes

La quantitat destinada a Buñol es dividirà en 82.403 euros per al reforçament de l’equip tècnic, 22.500 per a prestacions individualitzades, 10.000 euros per a casos de pobresa energètica, 13.500 per al programa d’ajuda a domicili, 1.443 per als anomenats clubs de convivència, 1.000 per a cooperació social i 25.000 per a actuacions de prevenció i inserció social. Cheste dedicarà 76.261 euros per al reforçament de l’equip tècnic, 41.250 per a prestacions individualitzades, 20.000 euros per a casos de pobresa energètica, 22.500 per al programa d’ajuda a domicili, 1.500 per als anomenats clubs de convivència i 7.500 per a actuacions de prevenció i inserció social. Per la seua banda, Godelleta invertirà 30.527 per al reforçament de l’equip tècnic, 500 per al centre social, 4.500 per a prestacions individualitzades, 2.070 euros per a casos de pobresa energètica, 12.750 per al programa d’ajuda a domicili, 900 per als anomenats clubs de convivència, 1.500 per a cooperació social i 5.000 per a actuacions de prevenció i inserció social. Per últim, en el cas de Siete Aguas el municipi farà una inversió de 13.616 per al reforçament de l’equip tècnic, 3.000 per a prestacions individualitzades, 1.242 euros per a casos de pobresa energètica, 7.125 per al programa d’ajuda a domicili, 721 per als anomenats clubs de convivència, 1.000 per a cooperació social i 4.250 per a actuacions de prevenció i inserció social.

Quant a les mancomunitats, Hoya de Buñol-Chiva comptarà amb 110.452 euros que seran distribuïts de la següent manera: 70.963 per a l’equip social base, 12.072 per a prestacions econòmiques individualitzades, 543 per a reduir l’empobriment energètic, 18.750 per al programa d’ajuda a domicili, 4.500 per als anomenats clubs de convivència i 3.624 per a intervenció per a la prevenció i inserció social.

 

L’aposta de la Diputació per els serveis socials

Les xifres evidencien l’aposta de la Corporació que presideix Rodríguez pels temes socials, ja que, malgrat la disminució de l’aportació estatal en el pressupost del present any i la dotació de 20,6 milions per al Fons de Cooperació Municipal, s’ha duplicat respecte a 2016 la partida per a atenció social bàsica en els municipis, de 4,7 a 9,4 milions d’euros, i s’han habilitat noves línies per al manteniment de col·legis, amb 7 milions d’euros, i construcció de centres socials, amb altres 5,6 milions, a més de la partida de 15,5 milions per a Benestar Social i Educació.

En paraules de la diputada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, “hem passat d’un model assistencial-burocràtic a un model de responsabilitat pública basat en la prevenció i la justícia social”. Aquesta idea s’expressa també en dades, com el ràtio de professionals d’atenció en els Serveis Socials Municipals, que ha passat en dos anys d’un per cada 5.400 habitants a un per cada 2.800 habitants.

L’augment dels equips socials de les mancomunitats i ajuntaments que s’ha vingut produint amb l’increment de les ajudes de la Diputació no és l’únic àmbit en què s’ha millorat aquesta assistència social per als municipis de menys de 10.000 habitants. L’àrea d’Inclusió Social que dirigeix Rosa Pérez Garijo ha multiplicat per 7 el finançament del reforç administratiu municipal en assistència social, i s’ha recolzat la mobilitat dels professionals amb subvencions a 22 ens locals, quan en 2015 no existia aquest tipus de subvenció.

Per al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, aquestes xifres demostren que “des del primer minut de la legislatura decidim que l’eix principal de la gestió d’aquest govern havia de ser fer política per a les persones, per a millorar la qualitat de vida dels veïns dels municipis valencians i per descomptat per a garantir els serveis bàsics i cobrir les necessitats de les persones més vulnerables”.

Quant a aquest nou model de Serveis Socials, Rodríguez ha destacat que “el realment important és prevenir aquelles situacions de vulnerabilitat social i pobresa, abans d’arribar a extrems de desigualtat que rebutgem des d’aquesta institució, en la qual els paràmetres d’objectivitat i igualtat s’apliquen en les diferents àrees perquè cap persona es quede en el camí”.

 

Línies d’actuació

Els 9,4 milions d’euros que la Diputació ha destinat enguany a aquests Serveis Socials bàsics en municipis de menys de 10.000 habitants s’inverteixen, entre altres línies d’actuació, en el pagament de salaris al personal dels equips socials de base; el manteniment dels centres socials; i programes de prestacions bàsiques com la pobresa energètica, l’atenció familiar a menors en risc d’exclusió, el foment de l’associacionisme i el voluntariat o la prevenció de l’exclusió social i les seues causes.

També es para esment a les estructures tècniques dels ajuntaments i els ràtios d’atenció dels professionals, tenint en compte les creixents competències que assumeixen els municipis en matèria social; la supervisió de la professionalitat dels treballadors socials; l’estudi de la realitat social de cada municipi per a aprofitar millor els recursos disponibles; i la contribució a les iniciatives de revitalització del mitjà rural, passant de l’assistencialisme al desenvolupament comunitari i la participació social.

La titular d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, ha insistit que l’objectiu és “consolidar una xarxa bàsica de protecció social, avançant cap a una atenció personalitzada i de qualitat que supere el model tramitador i possibilite la vertadera inclusió social, perquè ningú quede exclòs d’una vida digna”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018