Els 'hotels refugi' intenten mitigar un estiu negre per al turisme a la Comunitat Valenciana

Francesc Colomer, secretari autonòmic de turisme, recorda que en cas d’haver d’estar aïllats 14 dies, la despesa correria de part de la Generalitat

Guardar

turismo ep
turismo ep

La Generalitat Valenciana no dona per finalitzat l'estiu i contínua per la seua lluita a transmetre la màxima seguretat als possibles turistes que vulguen vindre. L'última mesura que va comunicar el govern valencià en aquest aspecte va ser la decisió de garantir l'establiment d'aquells turistes que, per motius de Coronavirus, hagueren de guardar quarantena a la Comunitat, sense que això li supose una despesa extra per a ells. Amb aquest motiu, s'han contractat dos hotels, un a Benidorm i un altre a València, perquè els turistes puguen estar aïllats. Aquesta mesura, suposa per al Govern de Ximo Puig un cost de quasi 300.000 euros. És possible recuperar la confiança en el turisme valencià?

El departament de Turisme Comunitat Valenciana va aprovar a principis d'agost una resolució d'emergència per la qual es contractaven els serveis d'allotjament per a aquells turistes que hagueren de realitzar aïllament domiciliari mentre es trobaren en l'autonomia. Aquesta ja era una mesura 'in extremis' perquè la gent que s'estiguera pensant la destinació, es decidira per la Comunitat Valenciana. Ara, amb el paquet de mesures que s'acaben d'implementar a la ciutat de València per part de la Generalitat, i les mesures anunciades pel Govern espanyol, preocupa que fins i tot no vinguen aquells que ja tenen contractades les seues vacances a la Comunitat Valenciana.

"En cas que un turista donara positiu en Covid-19 o hi haguera sospites que poguera ser-ho, la seua estada durant el període de quarantena de 14 dies no li suposaria cap despesa", afirma Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme. Només suposaria una despesa extra en cas que el cas fora molt greu. I és que València continua defensant que és un lloc segur on gaudir del turisme: "els circuits turístics que es realitzen en els museus, catedrals... són molt segurs. Més fins i tot que quedar-se en el barri de procedència", explica.

I és que la Generalitat ha dissenyat diferents protocols exhaustius pels quals s'ha subministrat gel alcohòlic, mesuradors de temperatura i assegurat l'entrada en grups xicotets i mantenint la distància de seguretat. Molts dels museus fins i tot han decidit posar horaris gratuïts per a incentivar l'afluència de gent.

Quant a com s'està organitzant l'aïllament, s'ha dut a terme mitjançant la coordinació d'organitzacions empresarials d'allotjament turístic (Hosbec, CET-CV, APHA, APTUR i Federació de càmpings de la CV) per a concretar la quarantena en dos hotels, un a la província d'Alacant i un altre per als allotjats a València i Castelló però la seu dels quals està a València. D'aquesta manera, es facilita la proximitat de l'establiment que presta el servei i "es redueixen les gestions que hagen de realitzar-se per als corresponents trasllats".

El secretari autonòmic de Turisme ha destacat que aquesta iniciativa "suposa incorporar una nova proposta de valor lligada a la seguretat del turista que, davant qualsevol símptoma o sospita de positiu en covid-19, ofereix un hostalatge amb totes les garanties i sense cap cost".

El sector turístic és un dels més afectats per la pandèmia a la Comunitat Valenciana i representa quasi el 15% del PIB, tres punts per damunt de la mitjana espanyola. Des del govern de València s'estan esforçant perquè els números no continuen baixant, ara que a més s'ha decretat el tancament de l'oci nocturn i s'han estimat nombroses pèrdues per aquest motiu també, encara que de moment, tenen data de caducitat: fins al 8 de setembre.

Arxivat a:

Destacats