25n
25N
25N

D'edificis històrics a hotels

El Pla de Protecció de Ciutat Vella s’aprovarà, hui, en el Ple

D'edificis històrics a hotels
28/06/2018 -

Hui s’aprovarà, en el Ple, l’esperat Pla de Protecció de Ciutat Vella, que té com a objectiu frenar el turisme massiu que pateix aquest districte valencià, situat en el cor de València, i que ha sigut motiu de diferents manifestacions veïnals en contra d’una situació que estava derivant en la pujada dels preus de l’habitatge, però també en la violació del dret al descans, amb la consegüent fugida de veïns del barri. Així, i amb l’ànim de recuperar l’essència residencial de Ciutat Vella, una de les principals mesures d’aquest pla de protecció és la prohibició d’apartaments turístics en edificis residencials.

En els últims mesos, ja s’havien anunciat altres mesures impulsades des del Consistori com la decisió de no concedir més llicències hoteleres i de restauració en aquest districte. No obstant això, amb el Pla de Protecció de Ciutat Vella es fa un pas més. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, explicava que ‘el gran objectiu ha sigut el de preservar el caràcter residencial de la major part dels barris de Ciutat Vella, evitant la proliferació de nous apartaments turístics i preservant l’ús residencial de la majoria d’edificis, a excepció d’aquells que per raó de protecció o pel seu caràcter singular puguen destinar-se a altres usos’.

‘Hem fet una aposta per a millorar la qualitat urbana i la qualitat de vida dels residents, però també la rellevància i categoria de Ciutat Vella com a lloc emblemàtic de València’. D’aquesta manera, la preservació del caràcter residencial de Ciutat Vella evitant la proliferació de nous apartaments turístics, la recuperació de la seua identitat com a enclavament emblemàtic de la ciutat de València, la reorganització del seu equilibri dotacional i, en definitiva, la millora de la qualitat de vida i urbana dels seus residents, són els principals objectius del Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella.

No obstant això, un altre dels punts que més ha cridat l’atenció d’aquest pla és que els palaus i edificis singulars, amb poques possibilitats de destinar-se a ús residencial, podran transformar-se en hotels. Una mesura, segons Sarrià, per a evitar la seua ruïna, al mateix temps que s’incentiva la recuperació del patrimoni. Encara es desconeix quins seran eixos edificis per a evitar l’especulació immobiliària, encara que tot apunta al fet que, després del Ple, es començaran a conéixer els primers detalls sobre quins edificis històrics es convertiran en futurs hotels.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos − un =

CCCC
torrent