Hostalers valencians demanen més rastrejadors i mediadors socials en zones de bars i restaurants

Guardar

terrazas-valencia-fase2
terrazas-valencia-fase2

La Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) reclama a la Generalitat la millora dels protocols de prevenció i control dels contagis mitjançant campanyes de conscienciació, a través de la intervenció de mediadors a peu de carrer, la contractació de més rastrejadors per a perseguir i controlar els brots i la creació d'una mesa cientificotècnica per a potenciar la seguretat de l'interior dels seus establiments hostalers, mitjançant l'ús de tota mena de tecnologies, com a purificadors d'aire, QR, mesuradors de CO₂ o test ràpids.

Al seu judici, ha arribat el moment de continuar controlant els brots socials i evitar el contagi comunitari per a mantenir les bones dades d'incidència acumulada a la Comunitat, que es manté al voltant dels 30 casos per cada 100.000 habitants durant els últims 14 dies, "les millors dades de tota Europa".

"No podem fer passos arrere ni ser l'hostaleria qui pague els plats trencats constantment, amb contínues i severes restriccions, mentre no arriben els recursos necessaris i útils sanitaris per a lluitar contra la crisi sanitària, com va passar durant la desescalada del mes de maig de 2020", adverteix la patronal en un comunicat.

Mentre avança la vacunació, aquests hostalers demanen la presència de mediadors a peu de carrer per a conscienciar a la gent sobre l'ús permanent, obligatori i "escrupolós" de la mascareta en tota mena d'espais. "Els missatges de conscienciació són claus en aquests moments, però aquest treball o responsabilitat no pot recaure només en els hostalers durant la seua jornada laboral", adverteixen, ja que en moltes ocasions els toca fer de "'policies'".

Una altra de les seues peticions és la intervenció de mediadors socials en les principals zones d'oci, passejos marítims i enclavaments comercials dels centres de les ciutats. Per això, veu convenient la contractació i creació de mil llocs de treball dirigits a la labor de conscienciació en totes les ciutats de la Comunitat.

DIS-LI-HO AMB LA MIRADA

De moment, "fins que les diferents conselleries i regidories competents moguen fitxa", les pimes hostaleres i de l'oci integrades en la CEOH posen en marxa en les tres províncies la campanya '#DíseloConLaMirada' per a recordar l'ús de la mascareta en els seus locals en tot moment excepte quan s'estiga consumint.

Aquesta iniciativa iniciada a València es difondrà en les xarxes socials de la coordinadora i les seues associacions, així com a les portes i mobiliari dels seus establiments. Pretén apel·lar a la gestió professional i compromís social, tant dels mateixos hostalers com del públic, a l'hora de respectar i complir amb les restriccions i recomanacions els locals d'oci i restauració.

CEOH garanteix que continuarà promovent el compromís per les bones pràctiques, però reclama major implicació i un reforç de les administracions en matèria de conscienciació per a prevenir i evitar "més sacrificis a un sector que està pagant un elevat cost amb la pandèmia".

Al costat de la campanya realitzarà un estudi intensiu sobre l'ús de la mascareta que permeta obtenir informació de primera mà sobre les pautes i recomanacions higienicosanitàries que es duen a terme en establiments, la resposta del públic a les normes i si són efectives i suficients.

Destacats