25n
25N
25N

Hostalers valencians veuen en les noves restriccions "un tancament del sector encobert i sense ajudes"

Hostalers valencians veuen en les noves restriccions "un tancament del sector encobert i sense ajudes"
06/11/2020 -

La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) interpreta les noves restriccions anunciades aquest divendres per la Generalitat Valenciana per a frenar l’avanç del coronavirus com “un tancament del sector encobert i sense ajudes”.

L’organització assenyala, en un comunicat, que “aquestes mesures –que suposen una limitació de l’activitat de l’hostaleria a un 30% de l’aforament interior i un 50% de la terrassa– fan inviable el funcionament de l’activitat dels establiments i arrosseguen a les empreses a una situació insostenible”.

“Una vegada més, ens assabentem de les mesures a les portes d’un cap de setmana, amb l’activitat de plantilles organitzada i compres i reserves realitzades. Denunciem novament la falta de diàleg de l’Administració amb el sector empresarial, al qual planteja unes mesures tan restrictives sense consultar ni avisar a les patronals del sector”, lamenten des de la confederació.

A més, asseguren que “la situació en la qual queden les empreses fa inviable poder optar a cap mena d’ajudes ni als ERTO per impediment, per la qual cosa en realitat és un tancament encobert deixant als empresaris a la deriva, sense cap mena de compensació”.

Des de Conhostur reiteren que “les dades de l’hostaleria no avalen aquestes decisions: el sector representa el 3,5% dels contagis segons les dades del mateix Ministeri de Sanitat”.

PLA DE RESCAT

D’altra banda, consideren “necessari que existisca un pla de rescat al sector amb ajudes directes com estan fent altres països europeus com Alemanya i França, on s’han tancat les empreses, però se’ls ha compensat de manera directa a través d’ajudes per a aconseguir mantenir viu el teixit empresarial i els contractes dels treballadors”.

En el cas de la Comunitat Valenciana, prossegueixen, les empreses “hauran de continuar suportant els mateixos costos de l’activitat empresarial”.

En aquest sentit, demanen tindre en compte que hi ha establiments que no disposen de terrassa, uns altres que tenen l’espai interior molt xicotet i aquest aforament els fa impossible treballar. Respecte als salons de banquets es limita encara més l’aforament deixant-lo en 15 persones en interior i 25 a l’aire lliure, “el que impossibilita la seua activitat”, incideixen.

“Aquesta limitació que està prevista per a un mes deixa a l’hostaleria en una situació total d’abandó i posa en perill milers de llocs de treball a la Comunitat Valenciana. Reclamem una reunió urgent amb el president de la Generalitat Valenciana que permeta abordar la situació del sector”, conclouen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =