Hotelers reclamen a l'Ajuntament de València un "pla de xoc urgent" amb reducció d'impostos

Guardar

fotonoticia_20201002111722_1920
fotonoticia_20201002111722_1920

HosbecValencia reclama a l'Ajuntament de València, davant la crisi de la Covid-19, un "pla de xoc urgent" que incloga bonificacions fiscals, reducció d'impostos "que evitaria el tancament de molts establiments" i una "estratègia activa de comunicació al mercat".

L'associació hotelera assenyala, en un comunicat, que "després de diverses reunions sense resultat amb representants del consistori per a abordar la problemàtica i plantejar mesures concretes", els representants d'HosbecValencia demanen "deduccions i bonificacions fiscals com la reducció de l'Impost d'activitats Econòmiques, de la taxa de fems, o de l'IBI, imposat aquest últim que, lluny de reduir-se, s'ha augmentat per a aquesta anualitat a la ciutat de València".

Segons asseguren des de la patronal, una reducció d'aquests impostos "en molts casos pot suposar el límit entre continuar oberts o haver de tancar". "És en aquests moments de dificultat, on les administracions han de prendre mesures contundents, efectives i adequades a les necessitats del sector per a permetre la continuïtat d'una activitat empresarial que aporta un 14% al PIB de la ciutat", recalquen des d'HosbecValencia.

El col·lectiu posa de manifest que la mateixa crisi sanitària i les restriccions de mobilitat en nombrosos territoris "estan frenant l'arribada del turisme a la ciutat, que registrava dades d'ocupació que a penes van arribar al 46% al juliol i agost, la qual cosa suposa un descens del 54% respecte a 2019 i comporta una reducció del 45% en la contractació de personal emprat durant aquests mesos".

"Setembre continua a la baixa, --prossegueixen-- amb una ocupació del 30%, només una mostra del que està per arribar en els pròxims mesos amb estimacions en aquests moments d'ocupacions entorn del 10%. Sens dubte un dur colp per a un sector clau en l'economia nacional".

CAUEN ELS INGRESSOS

A més, els ingressos per habitació disponible durant els mesos d'estiu també han caigut dràsticament, sent de 37,1 euros al juliol --enfront dels 83,2 euros de 2019-- de 35,7 euros a l'agost - enfront dels 79,9€ de 2019 -.

Però aquest "radical" descens en els ingressos no porta aparellada reducció cap en el pagament de taxes, alguna cosa que és a la mà de les autoritats locals designades per a fer costat als diferents sectors. Així, encara que varia en funció del nombre d'habitacions i places, el pagament de taxes d'un sol establiment hoteler a València pot rondar els 100.000 euros anuals d'IBI, 34.000 euros l'IAE, 7.000 euros la taxa de fems o una mitjana d'11.000 euros la Taxa Tamer aplicada a l'aigua.

Davant la greu situació en la qual es troba el sector i després de les contínues negatives per part de l'Ajuntament de València a considerar aquestes propostes, HosbecValencia exigeix amb fermesa que s'establisca un pla de xoc urgent per a la recuperació econòmica del sector hoteler de la ciutat, així com un pla de promoció que ajude al reposicionament en el mercat nacional a curt termini i en l'internacional a mitjà termini.

"El sector no reclama inversions a fons perdut, línies d'ajudes o altres injeccions econòmiques, sinó l'adopció d'un model similar al de destinacions turístiques com Madrid, Sevilla, Alacant, Còrdova, Granada o Calvià (Mallorca)", aclareixen.

Al costat d'aquestes mesures fiscals, HosbecValencia posa en relleu la necessitat d'actuar de manera immediata per a dur a terme una intensa campanya de promoció en el mercat nacional, únic mercat que en aquests moments disposa de capacitat de mobilitat, al mateix temps que proposa la necessitat de treballar mitjançant campanyes específiques, el posicionament com a destí MICE segur en aquells mercats Europeus objectiu perquè en el mitjà i llarg termini puguen incorpora de nou a València entre els seus destins objectiu.

Destacats