25n
25N
25N

Hostalers demanen a la Generalitat un paquet d'ajudes de 80 milions per a esmorteir les restriccions

Hostalers demanen a la Generalitat un paquet d'ajudes de 80 milions per a esmorteir les restriccions
09/11/2020 -

La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR) sol·licita de manera urgent a la Generalitat un paquet d’ajudes directes de 80 milions d’euros que permeta esmorteir les últimes restriccions anunciades el divendres per la Conselleria de Sanitat, amb limitacions d’aforament al 50%.

Aquesta patronal, integrada per les federacions d’Alacant (FEPHA), València (Hostaleria València) i Castelló (ASHOTUR), assegura que segueix a l’espera de resposta a la petició d’una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a exposar-li la situació que afronten les 34.000 empreses del sector.

La seua petició és un pla de rescat directe per a fer front al pagament de les quotes a la Seguretat Social dels autònoms, així com als costos laborals dels treballadors en actiu durant aquest mes de novembre, informa en un comunicat.

CONHOSTUR creu que la injecció d’aquesta ajuda a fons perdut contribuirà a pal·liar en certa manera la situació en la qual es troben els empresaris, amb les restriccions establides fins al 9 de desembre, ja que es veuen “obligats a treballar amb unes reduccions d’aforament que fan inviable l’activitat i posen en perill la continuïtat de 10.000 empreses”.

Seguint el model d’altres països europeus i autonomies com Múrcia, exigeix una resposta urgent de l’administració autonòmica que active un pla d’emergència “imprescindible per a la supervivència del sector”. “No té cap sentit restringir aforaments i que les empreses hagen d’afrontar el pagament de tots els impostos com si estigueren treballant al 100%”, denúncia.

Per a la patronal, les últimes mesures de la Generalitat Valenciana són un tancament encobert i “ja és un clam del conjunt del sector la necessitat inajornable d’un paquet d’ajudes”.

L’organització nacional ‘Hostelería de España’ va demanar al Govern que el pla de suport anunciat pel Ministeri de Turisme incloga ajudes directes per 8.500 milions, ja que les estratègies de països europeus com França o Alemanya per a fer costat als sectors afectats per la crisi ascendeixen a més de 130.000 milions en total.

En aquest escenari, el sector continuarà mobilitzant-se com en les últimes setmanes. Per a aquest dijous, 12 de novembre, hi ha convocada una mobilització de l’hostaleria d’Espanya amb concentracions en totes les ciutats sota el lema ‘Sense ajudes, ens arruïnen!’, coordinades per la patronal estatal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − deu =