25n
25N
25N

Hostalers valencians demanen que els ajuntaments autoritzen "més terrasses i més àmplies"

Hostalers valencians demanen que els ajuntaments autoritzen "més terrasses i més àmplies"
23/04/2020 -

La plataforma SOS Hostaleria reclama als ajuntaments de la Comunitat Valenciana que amplien les llicències de terrasses com a “mesura sanitària que evite el contagi del coronavirus i garantisca la seguretat dels clients”.

La petició és “molt més contundent”, remarquen, en el cas de l’Ajuntament de València que, en els últims anys, ha reduït el nombre de terrasses en zones del Mercat Central, Carmen, Xúquer, Juan Llorens, Menéndez Pidal o Russafa, entre altres.

Sos Hostaleria argumenta, en un comunicat, que, una vegada el Govern alce el confinament, i atés que s’apliquen les mesures de control sanitari de distanciament social, els espais oberts i a l’aire lliure “es convertiran en zones de major seguretat per a les persones”.

Per això, considera que “una major flexibilitat en les concessions d’ocupació de la via pública per part dels ajuntaments facilitarà la volta a l’activitat empresarial dels restaurants i cafeteries però, sobretot i cosa que és més important, dotarà a aquests negocis de major espai de seguretat”.

El portaveu de SOS Hostaleria, Fidel Molina, declara que “la bona climatologia i les infraestructures turístiques existents en la Comunitat Valenciana poden servir de reclam turístic per a visitants de la resta d’Espanya una vegada se supere aquesta fase de la crisi i es permeta el moviment de persones”.

En la seua opinió, “les terrasses, que semblaven un problema per a l’Ajuntament de València, podrien ara ser la solució per a un sector que està tremendament afectat i en precari”. “Més terrasses i més àmplies, amb les quals respectar la distància de seguretat, reactivaria el sector, l’ocupació i dinamitzaria la ciutat”, postil·la.

OCUPAR PLACES D’APARCAMENT

Molina planteja, fins i tot, que les terrasses puguen ocupar places d’aparcament regulat als carrers de València, en aquells carrers en les quals les voreres siguen estretes.

SOS Hostaleria insisteix que és “essencial que s’amplie el número i les dimensions dels espais per a terrasses, ja que les mesures de seguretat obligaran a respectar unes distàncies que a l’interior dels locals serà molt difícil complir en molts casos”. “Aqueixos perjudicis econòmics que ocasionaran les normes a l’interior haurien de poder-se compensar amb majors aforaments en l’exterior”, conclouen des de l’entitat.

“La crisi econòmica a la qual ens enfrontem exigeix que les administracions públiques siguen resolutives i apliquen solucions als problemes més imminents que tenim, que són el conciliar la salut per a les persones i garantir els recursos per a les empreses”, conclou Molina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + sis =

museo prehistoria