25n
25N
25N

Els hostalers de Xàtiva podran rebre fins a 6.000 euros en ajudes directes amb la combinació dels Plans “Resistir” i “Reactivem Xàtiva”

Els hostalers de Xàtiva podran rebre fins a 6.000 euros en ajudes directes amb la combinació dels Plans “Resistir” i “Reactivem Xàtiva”
11/02/2021 -

L’Ajuntament de Xàtiva ha obert aquesta setmana el termini per sol·licitar les ajudes municipals per als sectors que es van veure afectats pel tancament perimetral del passat mes de gener, les quals es veuran complementades en els pròxims dies amb les ajudes procedents del “Pla Resistir”, el que suposa que els hostalers podran rebre fins a un total de 6.000 euros.

Pel que fa a les subvencions del Pla Resistir és important destacar que no caldrà acreditar documentalment estar al corrent de pagament per tal de rebre l’ajuda, tan sols s’haurà d’aportar una declaració responsable. A més a més, a aquells negocis amb deutes municipals se’ls compensarà abans d’atorgar l’ajuda.

En aquestes ajudes Parèntesi del Pla Resistir –el tràmit de les quals s’habilitarà en els pròxims dies- es combinen aportacions econòmiques per part de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i el mateix Ajuntament de Xàtiva, fins a un total de 839.000 euros. Les ajudes consistiran en un import de 2.000 euros per negoci, més a banda un total de 200 euros per cada treballador a càrrec (fins a un màxim de 10 treballadors), el que suposa un màxim de fins a 4.000 euros.

D’altra banda, cal recordar que Xàtiva és el primer municipi a atorgar ajudes locals per als sectors més afectats per la pandèmia mitjançant el Pla “Reactivem Xàtiva”, per al qual s’han injectat 400.000 euros de fons propis. L’import per a cada establiment serà d’un mínim de 1.000 euros en cas de no tenir contracte d’arrendament, més a banda la quantitat corresponent pel pagament del lloguer del mes de gener de 2021 del local on es realitza l’activitat (fins a 1.000 euros), amb una quantitat màxima d’ajuda de 2.000 euros en total. Aquestes sol·licituds ja es poden presentar (fins al 8 de març) a través de la seu electrònica de l’Ajuntament.

“Volem llançar un missatge de tranquil·litat al sector de l’hostaleria de Xàtiva, un sector amb el qual mantenim contacte quasi cada dia des que van haver de tancar. Som conscients de la delicada situació que travessen i per això hem habilitat fons complementaris que possibilitaran que les ajudes que reben arriben fins a eixos 6.000 euros, quantia superior a la que rebran els hostalers d’altres municipis” ha explicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha incidit en el fet que “estem fent el màxim esforç possible per a no deixar al sector enrere, i sobretot perquè entre tots superem aquesta complicada situació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − set =